Witaj gościu! Zaloguj lub zarejestruj się! | Zapomnialeś hasła? Przypomnimy Ci je!
Nawigacja
Linki sponsorowane
Linki sponsorowane
Użytkowników Online
Gości Online: 4
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 145
Najnowszy Użytkownik: ~Forest92
Przyjaciele

Silesia Pro Active

AWF Katowice

Perła Paprocan

OKB Zadyszka Oświęcim

sklepbiegacze.pl

TG Sokół Zakopane

Zobacz Temat
Doliniarze - wolna grupa biegowa | Imprezy | Silesia Marathon
Strona 1 z 3 1 2 3 >
Autor RE: IV Silesia Marathon
~kot
Użytkownik

shadow_img shadow_img shadow_img
shadow_img brak avataru shadow_img
Dodane dnia 12-05-2012 09:54
Widziałem was przed metą i nie powiedziałbym, że przeżywałeś takie ciężkie chwile na trasie. Nie było tego widać. Co się stało mógłby powiedzieć jakiś lekarz, ale jedyny o jakim słyszałem wszedł do karetki na 30km. Sądzę, że i upał i gorszy dzień.

Będę wam mocno kibicował jak będziecie walczyć we Wrocławiu!
Wyślij Prywatną Wiadomość Do góry
^dugi
Administrator

shadow_img avatar uĹźytkownika shadow_img
Dodane dnia 11-05-2012 21:02
Musiał minąć przeszło tydzień,abym jakichkolwiek chęci do pisania nabył. Napewno wielu z Was wyniki z Silesia Marathonu zna od dawna,więc tylko reszcie ekipy przypomnę mój (i Mirasa przymuszony) czas na mecie 5:27:34 .

Ale od początku;
Reszta w dziale RELACJEemoticon

Prawdziwe szczęście nie przychodzi z zewnątrz.

Pierwszy,drugi...czy ostatni, wszyscy przekraczają tę samą linię.

Keep on running!
Edytowane przez mirasvitas dnia 13-05-2012 12:39
http://picasaweb.google.de/dugimann/MojeDrogiBiegowe?authkey=hl0WMC44_mk Wyślij Prywatną Wiadomość Do góry
~kbond
Użytkownik

Dodane dnia 08-05-2012 17:17
No to teraz relacja od d... strony- czyli maraton z perspektywy zamykającego:)

Na początku na Uniwersyteckiej dostaliśmy pakiety... i tabliczkę na 6 h....smutno trochę było bo nie dali nam wykazów czasowych....nie wierzyli w nas czy co....(nas było dwóch Leszek Szopa i ja). Ale takowa rozpiska znalazła się w moim legendarnym plecaku, zaraz za słynnym akordeonem:)

Ta rozpiska okazał się dla kilku zawodników kluczowa....bo wprowadziłem ich na styk:)

Na starcie wszyscy tylko mówili że chętnie ze mną pobiegają ale nie tym razem....
Jak już przegoniłem wszystkich ze strefy startu to ruszyliśmy spokojnym truchtem..i tak do Doliny....gadaliśmy non stop...tak ostatni raz widziałem MIRASA...i DUUGIEGO...

Wszyscy nam strasznie bili brawo i pocieszali....byliśmy trochę jak chłopcy do bicia:)

Połóweczka była gites, zamykaliśmy bieg i było 12 minut zapasu. Mogliśmy sobie na to pozwolić bo zamykaliśmy stawkę...niestety w punkcie masażowym na 21km spotkałem kolegę maratończyka..tam już został - to był pierwszy opadnięty zawodnik...Mięśnie odmówiły współpracy..

Potem drastycznie zwolniliśmy aby dodać motywacji kolejnym potencjalnym współbiegaczom. Dołączyli tez do nas moi znajomi na rowerach zapewniając bufet na kółkach:) także było i papu i piciu:)

Potem spotkaliśmy Pana K. Niestety złapały go takie skurcze, że musiałem go odprowadzić i pomóc wejść do ambulansu. Smutno mi było bo przed startem obiecałem mu że wprowadzę go na metę w czasie 5:59...ale zdrowie na to nie pozwoliło. Ważne że ratownicy zaraz mu pomogli. To był 24 km.

Leszek już leciał w kierunku kolejnych biegaczy...między karetką a wodopojem był mój najszybszy kawałek maratonu tempo 4:30 na odcinku 400 metrów...he he zadałem szyku przed cherleadrkami:)

Potem od 25 km prowadziliśmy dwójkę sympatycznych młodych ludzi. Monika biegła z Leszkiem a ja biegłem z ...zapomniałem imienia...

Moinka dzielnie walczyła i Leszek ja wprowadził po 6h i kilku sekundach na metę. Ja natomiast kolegę odstawiłem w ręce karetki. On był lekarzem, także wiedział co jest nie tak...chciał dobiec do 30 km - i cel został osiągnięty:)

Na 34 km znalazłem Łukasza - z którym kiedyś biegłem kółeczko na perle. Był już mocno sfatygowany biegiem, wmówiłem mu, że da radę.. Walczył ze zmęczeniem, męczyłem go biegiem od latarni do latarni, prosiłem aby każdą górkę zbiegał...i po heroicznym wysiłku byliśmy na mecie 2 minuty przed czasem. Na lini finiszu, znalazłem jeszcze jednego maratończyka i wbiegłem z nim na mętę. Łukasz nas zostawił w tyle!

Podsumowując:

1. Bardzo mi się podoba pacemakerowanie
2. Trzeba się dużo nagadać ale satysfakacja ogromna - prawie jakbyś to sam biegł 1 maraton...
3. Pomogły mi treningi na słońcu - bo upał zniosłem całkiem całkiem
4. Chciałbym za rok znowu spróbować, może na 5h.

Pozdrawiam wszystkich uczestników, gratulacje dla naszych za wspaniałe wyniki. Pikkot dał mocno radę wielkie gratki i Miro!!!:) pozdtrowienia dla 2-giego doliniarskiego pacemakera i dla Leszka:)

DUUGIII - we Wrocku razem machniemy 4h !
Edytowane przez kbond dnia 08-05-2012 17:19
mam Wyślij Prywatną Wiadomość Do góry
Katowicki Festiwal Biegowy
~alexanderityle
Użytkownik

Dodane dnia 07-05-2012 20:36
mirasvitas napisał/a:
Polecam fantastyczną relację:
http://www.marathon4you.de/laufberichte/sport/silesia-marathon-katowice/1747 -ino trza se ją przetłumaczyć, ale wartoemoticon

miołech okazja sie poznać z Joe (autor) przed biegiem, super gośćemoticon familia ze strony mutter pochodzi aus Kattowitz, mamuśka zresztą była też na maratonie (nie biegła), po raz pierwszy od 67 lat w Katowicach, kiedy to zmykała przed krasnoarmistami na zachód. Joe pisuje regularnie dla marathon4you.de, we wrześniu będzie w Breslau (skąd pochodzi notabene jego Vateremoticon

nie ma że boli, każdego szkoda
^mirasvitas
Administrator

Dodane dnia 07-05-2012 20:06
Polecam fantastyczną relację:
http://www.marathon4you.de/laufberichte/sport/silesia-marathon-katowice/1747 -ino trza se ją przetłumaczyć, ale wartoemoticon

"Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty"
~piogol
Użytkownik

Dodane dnia 07-05-2012 17:03
Dołączam się do gratulacji i wielki szacun dla wszystkich odważnych uczestników z Doliny. Szczególnie dla Sylwii, która jak widać jedyna reprezentowała płeć piękną. Ja nie miałbym tyle samozaparcia i pewnie też sił aby się z maratońskim dystansem w takich trudnych warunkach zmierzyć. Może kiedyś w przyszłości.... Póki co podziwiałem świetne zdjęcia z trasy popijając zimne napoje w Koszęcinie (choć przyznam, że trochę pobiegałem w tamtejszych lasach - tereny świetne).
~qbus
Użytkownik

Dodane dnia 07-05-2012 13:43
Wielkie gratulacje dla wszystkich którzy uporali się z tym maratonem w takich ekstremalnych warunkach. Wielkie słowa uznania dla Was - nie wyobrażam sobie jak można pokonać taki dystans w takim upale i to jeszcze pośród milionów ton betonu.emoticon

Ja sam stchórzyłem i wyjechałem na Mazury także mój maratoński debiut został po raz kolejny odroczonyemoticon

Szczególne gratulacje dla Pikota - taki rezultat w takich warunkach jakie panowały na trasie z tego co widziałem i słyszałem to jest na prawdę kawał dobrej i ciężkiej roboty i próba charakteru. 11 miejsce open w takim biegu to super wynik.emoticon
5700210 Wyślij Prywatną Wiadomość Do góry
^Yazomb
Administrator

Dodane dnia 06-05-2012 21:50
Xenon foty profeska!emoticon

ps Brakuje tylko jednego ujęcia, jak masażyści pod drzewami owocowymi masują zawodników którzy są naoliwieni a na nich leca w dużych ilościach piękne kolorowe płatki i się ekstra przyklejają!emoticon
Naprawdę unikatowy obrazek!

ps2 Zdawek podobno za drugie miejsce w kat. AMP " zgarnął " uścisk dyrektora! Łał!emoticon
Edytowane przez Yazomb dnia 06-05-2012 21:57
~kot
Użytkownik

Dodane dnia 05-05-2012 22:06
Ano, fotki od Xenona super! Znowu widzę, że ląduję na prostej nodzeemoticon

Są wyniki, także z AMPów - drugie miejsce - Sławomir Kurkiewicz!

Niekompletne wyniki wrzuciłem do arkusza kalkulacyjnego i wszyło, że aż 26 z 762 osób pobiegło od 20 do mety lepszym tempem niż pierwsze 20.
Średnie prędkości [km/h] między 0-10, 10-20, 20-30, 30-meta: 10.99, 10.95, 9.64, 8.8.
~benQ
Użytkownik

Dodane dnia 05-05-2012 20:03
3:07:38........ rozmawiałem i dopisali mnie:) do 30km było lepiej, ostatnich 12 nie komentuje:/
Xenon - fajne te zdjęcia i kilka moich znalazłem:)
9495396 Wyślij Prywatną Wiadomość Do góry
~kot
Użytkownik

Dodane dnia 05-05-2012 19:42
Miras, cztery minut to jednak daleko od trójki. Jednak udało mi się przybiec do mety szybciej od wielu biegaczy, których do tej pory znałem tylko od strony pleców.
Myślę, że kluczowe mogło być nawodnienie. Kilka dni przed startem dużo piłem, ale nie złocisty izotonik, tylko mineralkę. A wielu mogło już na starcie być odwonionymi przez kilkudniowe upały. Do tego na trasie dużo piłem i lałem kubeczek wody na głowę na każdym punkcie. Może nawet ciut przesadziłem, bo w zasadzie cały bieg chciało mi się do kibelka.
W ostatnie cztery dni przed startem biegałem 45, 30, 0 i 30 minut, może ten odpoczynek też był ważny?
Na razie moje statystki to 5 maratonów, z czego tylko 2 przebiegłem w całości. Trójka poczeka do następnego roku i mam nadzieję, że nie dłużej.
~xenon1981
Użytkownik

Dodane dnia 05-05-2012 13:42
Ja także gratuluje debiutantom szczególnie , przejechać tę trasę na rowerze było tego dnia bardzo trudno... za rok wszyscy startujemy !!!
A oto impreza jaką ja widzialem
https://plus.google.com/photos/104376508981984609232/albums/5738571345662088865

praca, praca, praca
1117353 Wyślij Prywatną Wiadomość Do góry
^mirasvitas
Administrator

Dodane dnia 05-05-2012 11:44
Ja też gratuluje wszystkim, którzy w ten upalny dzień walczyli ze swoimi słabościami a debiutantom w szczególności, przecież po "takim" maratonie można dostać obrzydzenia do biegania
Pikkot a ty też się pochwal jak w taką kichę na takiej trasie biegnie sie maraton w 3 godzinyemoticon
dziękuję też doliniarskiej ekipie za żywiołowy doping na mecie, myślałem że o tej godzinie to już pustki będą a tu taka miła niespodzianka -dziękiemoticon

"Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty"
~kot
Użytkownik

Dodane dnia 05-05-2012 11:14
Gratuluję jeszcze raz debiutantom! Warunki mieliście trudne, a jednak się udało.

BenQ napisz jaki czas, skoro w wynikach Cię nie widać!
~Pawel II Yazomb
Użytkownik

Dodane dnia 04-05-2012 22:10
http://treningbiegacza.pl/artykuly/przemyslenia/item/657-maraton-boli-nie-jestem-maratonczykiem-choc-pokonalem-42195-metrow

Opis biegu jednego z bohaterów Silesiiemoticon Polecam.

31/12/2011 - 3647 km

28/04/2012 - 1614 km
Edytowane przez mirasvitas dnia 05-05-2012 11:33
~benQ
Użytkownik

Dodane dnia 04-05-2012 19:18
Choć się tu nie udzielam to wreszcie po ukończeniu jakiegoś normalnego startu dopiszę sięemoticon
debiut w maratonie i to u nas w mieście uważam za udany choć omyłkowo biegłem z numerkiem z z połówki i nie ma mnie w wynikachemoticon
`Andrzej świetny pomysł z tymi zdjęciami z biegu, jeszcze takiej obszernej relacji nie widziałem
pozdrawiam
9495396 Wyślij Prywatną Wiadomość Do góry
^Andrzej
Administrator

Dodane dnia 04-05-2012 10:45
Oto moje fotki i parę filmików z trasy. Chciałem pokazać jak wyglada bieg od strony zawodnika, bo prawie wszystkie zdjęcia pokazują imprezę tak, jak widzi ją kibic, czy organizator.

Stąd pewne fotki są nietrafione, poruszone, rozmyte, ale wrzucam je wszystkie. Widać, że jak się leci, to nie jest łatwo zrobić dobre zdjęcie.

https://plus.google.com/photos/118359538168093854858/albums/5738417240155398481?banner=pwa

Licencja: CC-BY-SA, czyli dowolny użytek z uznaniem autorstwa. Można przerabiać, film poskładać i co się tylko podoba - i publikować dalej bez pytania.

--
"Powodem dla którego biegamy, wcale nie jest chęć pokonania innych, ale potrzeba bycia z innymi"
Edytowane przez Andrzej dnia 04-05-2012 22:08
233863 www.popotam.pl Wyślij Prywatną Wiadomość Do góry
~Pawel II Yazomb
Użytkownik

Dodane dnia 04-05-2012 02:14
Do której są zapisy w 2013 roku? Bo właśnie chcę wystartować. Mam tremę trochęemoticon

31/12/2011 - 3647 km

28/04/2012 - 1614 km
~alexanderityle
Użytkownik

Dodane dnia 03-05-2012 21:35
Dzisiejszy "Zając" to całkiem miłe i kształcące doświadczenie. A na tą pogodę szczególnie trafiony wybór. Leciało się na luzie, była okazja pogadać ze sporą liczbą ludzi z różnych zakątków Polski, była okazja potestować odżywki (chyba mam swój typemoticon. No i chyba pierwszy maraton bez zakwasówemoticon
czyli jutro dzień jak codzien - bieganie!

nie ma że boli, każdego szkoda
^Andrzej
Administrator

Dodane dnia 03-05-2012 20:23
Wyniki:

11 GŁOWIAK LECH KATOWICE M 03:04:07
64 KURKIEWICZ SŁAWOMIR KATOWICE M 03:28:30
67 USZOK ALEKSANDER KATOWICE M 03:29:04
111 KUCHTA MIROSŁAW KATOWICE M 03:42:43
180 JUREK ANDRZEJ KATOWICE M 03:53:42
397 FILIPCZAK SYLWIA KATOWICE K 04:27:00
690 WITAS MIRAS MYSŁOWICE M 05:27:34
691 WITAS DARIUS NEUTRAUBLING M 05:27:34
724 WOŚ KRZYSZTOF KATOWICE M 05:58:37

Zdjęcia będą później.

--
"Powodem dla którego biegamy, wcale nie jest chęć pokonania innych, ale potrzeba bycia z innymi"
233863 www.popotam.pl Wyślij Prywatną Wiadomość Do góry
Katowicki Festiwal Biegowy
Strona 1 z 3 1 2 3 >
Skocz do Forum: