|
Nawigacja
Linki sponsorowane
Linki sponsorowane
Użytkowników Online
Gości Online: 2Brak Użytkowników Online Zarejestrowanych Użytkowników: 145 Najnowszy Użytkownik: ~Forest92
Przyjaciele
|
| Doliniarze - wolna grupa biegowa | doliniarze.com | Zawody |
| Autor | RE: 25.03.2012 XIII Półmaraton dookoła Jeziora Żywieciego | |||||||||||
|
~qbus Użytkownik
|
|
|||||||||||
Hehe załapaliśmy się tam z Pikotem przy wodopoju na ujęcie. Jest parcie na szkło![]() ![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
| Autor | RE: 25.03.2012 XIII Półmaraton dookoła Jeziora Żywieciego | |||||||||||
|
^shplus Administrator
|
|
|||||||||||
|
Żywiecka połówka w TV http://www.halfmarathon.zywiec.pl/index.php?_a=1&kat_id=2&_id=29 młody: chwila i będzie śmigać. |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~kot Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
Jeżeli chodzi o wysiłek na treningach, to w tym sezonie jeden cieżki trening zrobiłem. Interwały czy tempo na stadionie to przyjemność. Duża w tym zasługa Danielsa, który jakoś dobrze dobiera tempa. Niestety, rezerwy nie było i mówi mi o tym achilles. Muszę zrobić parę dni przerwy. Mam nadzieję, że w niedzielę będę mógł pobiec. Qbus, mnie motywowało to, że słyszałem za sobą kroki - do mety myślałem, że twoje - wiedząc, że to jedyna okazja w tym sezonie, żeby Cię zgrzać, pędziłem ile fabryka dała. Następny cel to nie dać ci więcej niż 40s przewagi w Korfantym. |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~qbus Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
Przepraszam że dopiero teraz dzielę się wrażeniami ale jakoś wcześniej nie było czasu. Bieg był rewelacyjny. Pogoda super. Organizacyjnie Żywiec dał radę. A dodatkowo od niedzieli cieszę się nową życiówką (1:20,58) - nie tylko ja bo Pikot też machnął taki czas, że można mu tylko zazdrościć. Ja planowałem pobiec ok 1:22 - 23 ale Pikot mnie zmotywował na starcie i przez 11 km biegliśmy razem - potem oglądałem już tylko jego plecy w oddali Ale warto było troszkę bardziej się zagiąć bo czas cieszy jak na pierwszy większy bieg w tym roku a jest jeszcze spora rezerwa. Myślę, że magiczna granica 1:20 w tym sezonie może pęknąć A jeśli chodzi o Pikota to należą mu się wielkie i słowa uznania. Czas naprawdę robi wrażenie a on pobiegł to na takim luzie, że widać było że stać go na dużo lepszy wynik. Dzięki za motywację i ochronę przed wiatrem Gratulacje dla wszystkich, którzy walczyli z tą piękną trasą a wszystkim, których nie było w Żywcu zdecydowanie polecam ten bieg. |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
|
super czasy , pewnie dużo wysiłku włożyliście na treningach aby takowe uzyskać .GRATULACJE i BRAWO Sztuka treningu - to radość ze zmęczenia |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~kot Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
sh+ - 1:54:05 Krzysiu K. - 1:54:04 wolfi - 1:51:00 miro -1:40:10 justycja - 1:37:38 qbus - 1:20:58 pikkot - 1:19:44 |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Yazomb Administrator
|
|
|||||||||||
Kóla ma rację.Pisać te wyniki skromnisie! Ja już wiem że Justycja zrobiła 1.36h Bravo! |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
|
gratuluję zawodów ale nie wstydźcie się i podajcie czas , czasy bo zostaje nam się domyślać lub grzebać po necie Sztuka treningu - to radość ze zmęczenia |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~kot Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
Dla mnie to była esencja biegu długodystansowego w przyjemnym wydaniu. Mirosław Dz. zamówił na ten bieg odpowiednią pogodę i odpowiedni krajobraz. Nie jest tajemnicą, że zależy mi na wynikach. Że trenuję i przyjemność oraz satysfakcję daje mi poprawianie wyników. Dlatego cieszę się bardzo z tego, że wykorzystałem sprzyjające warunki. Ten bieg dał mi kopa. Teraz trzeba mnie będzie pilnować, żebym nie przesadził z mocnymi treningami. Jakby nasze forum czytali zawodnicy, którzy mają talent albo kiedyś poważnie trenowali i nigdy nie pobiegli półmaratonu wolniej niż 1:10, pewnie by się ze mnie śmiali, ale przynajmniej do niedzieli ma to gdzieś ![]() 'Pan Kuba' pobił życiówkę o 17 minut. Mam nadzieję, że utrzyma ten progres jeszcze przez 2 biegi ![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^mirasvitas Administrator
![]() |
|
|||||||||||
|
shplus napisał/a: Chyba machę osobna relacje bo zawody przy takiej pogodzie i scenerii, aż sie tego proszą. napisz, napisz, kiedyś częściej dzieliliśmy się swoimi przeżyciami i było co poczytać z czegoś się pośmiać i co obgadać! pisać, pisać , pisać ![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^shplus Administrator
|
|
|||||||||||
|
A propos bardzo ładnej i szybkiej trasy to w temacie połówki w Żywcu zaczne od końca: Kto nie był niech żałuje! Chyba machę osobna relacje bo zawody przy takiej pogodzie i scenerii, aż sie tego proszą. Kilku naszych było i to bardzo szybkich, z niejakim kotem na czele, gratki za życiówę, a reszta chyba też powalczyla o PB. Gratki dla żony za bardzo dobry czas, a ja przy swoim 1:53 to nawet nie wspominam ale nieskromnie napiszę, że w swojej kategorii byłem pierwszy z Krzysiem. Super się wraca do miejsc gdzie sie wszystko zaczęło. Za rok już wiem co będę robił pod koniec marca. PS. Chyba powoli będze sie trzeba przeprosic z "asfaltem" i trochę nadgonić co by dogonić tych co odlecieli; ) młody: chwila i będzie śmigać. |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Yazomb Administrator
|
|
|||||||||||
| Półmaraton w Sobótce to jedna z najpiękniejszych imprez w Polsce,począwszy od trasy kończąc na organizacji.To jeden z tych biegów zrobionych wyłącznie dla biegaczy.Dodam że wrekfencja to zasługa Wrocławian którzy mają tam blisko a dodatkowo odbyły się Mistrzostwa Wojska Polskiego.Od startujących dowiedziałem się że jednym z gości był Henryk Szost.Podium to typowa nuda czyli Kenia x3. | ||||||||||||
|
||||||||||||
|
~kot Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
Wiem, że jeszcze wolfi jedzie. Mam nadzieję, że wiatr nie będzie bardzo dokuczał. Trzymajcie kciuki, mam ambitny plan uaktualnienia życiówki. A taki plan najlepiej realizować na ładnej trasie. OT: w Sobótce pobiegło prawie 3 tysiące osób. Czołówka poniżej 1:06. Miasteczko ma ledwo 6 tysięcy mieszkańców, a takie cuda organizują. Jak to mówi młodzież - szacun. |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~qbus Użytkownik
|
|
|||||||||||
Z tego co wiem to na pewno jedzie jeszcze Pikot, widziałem też na liście startowej Justynę więc pewnie ona też jedzie![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
No a kto w ogóle jedzie? Pytam bo dyskusja całkowicie potoczyła sie w innym temacie![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~qbus Użytkownik
|
|
|||||||||||
A ja mam pytanie z innej beczki: Czy znalazłby się ktoś kto dysponuje wolnym miejscem w aucie i z kim mógłbym się zabrać na zawody ? Oczywiście do paliwa się dorzucam![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~kot Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
Po 8, to wektor będzie raczej krótki i skierowany w dół. Twierdzenie o które pytałem, ma się tak samo do twierdzenia Lagrange'a jak twierdzenie Green'a do twierdzenia Stokes'a. |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~piogol Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
kot napisał/a: Zachęcam do odbioru na mecie:) Odpowiedź jest dobra, choć nie ta o której myślałem. Drugie piwo dla innej osoby, która poda mi nazwisko matematyka o którym myślałem. No skoro pole grawitacyjne jest potencjalne to ja osobiście stawiałbym na pana Greena. Pytanie tylko co z zorientowaniem całki po dajmy na to 8 Żywcach, a jaka będzie wtedy potencja wektorów ? |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Andrzej Administrator
|
|
|||||||||||
Skoro dyskusja się zrobiła naukowo-językowa, to warto wspomnieć, że znaczenia wyrazów nieboszczyk i deszczyk zostały między sobą zamienione, bo przecież ten, co leży na desce powinien nazywać się deszczyk, a to co szczy z nieba - nieboszczyk.![]() -- "Powodem dla którego biegamy, wcale nie jest chęć pokonania innych, ale potrzeba bycia z innymi" Edytowane przez Andrzej dnia 23-02-2012 17:28 |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
Czyli nasówa sie samo że: Zywcem nieboszczyka nie weźmiesz -![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
| Skocz do Forum: |