|
Nawigacja
Linki sponsorowane
Linki sponsorowane
Użytkowników Online
Gości Online: 1Brak Użytkowników Online Zarejestrowanych Użytkowników: 145 Najnowszy Użytkownik: ~Forest92
Przyjaciele
|
| Doliniarze - wolna grupa biegowa | doliniarze.com | Zawody |
| Autor | RE: BIEGOWA KORONA ZIEMI | |||||||||||
|
~Pawel II Yazomb Użytkownik
|
|
|||||||||||
No właśnie się zastanawiałem, kto tam tak naparza z przodu, że się go nie da dogonić za cholerę? Patrzę...oczywiście że Kula![]() ![]() 31/12/2011 - 3647 km 28/04/2012 - 1614 km |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
Mam nadzieje ,że w przyszłym tygodniu nie będzie mi dane usiąść na krześle . A wczoraj to nawet przyjemnie było patrzeć na końcu na was bo mój bieg odbył się tak szybko ,że nawet nie zorientowałem się ,że jestem sam![]() Sztuka treningu - to radość ze zmęczenia |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Yazomb Administrator
|
|
|||||||||||
Bracik czyli twój b.dobry wynik zawdzięczasz dziadkowi na wigry! Ivka miała 10 miesięcy przerwy i od razu pobiegła jakby jej nigdy nie miała! A mnie się rzeczywiście fajnie biegło,niestety nie chce mi się dopracować tej końcówki czyli ostatnich 12km!!! Pogoda była turbo zarąbista! Biedny Kóla! Jak Ty mogłeś wytrzymać na tym krzesełku i tak patrzeć jak biegamy! No ale nadrobisz za tydzień w 12h. |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
|
|
|||||||||||
Udany powrót Ivki, która po 9 miesiącach przerwy, dziś sobie pyknęła 21km i zajęła 3 miejsce wśród kobiet!! k: Wielkie Gratki, dla Ivki Yażomby w formie a starszy Yażomb im mniej trenuje, tym lepiej biega! kot - taki już urok tego biegu. Też biegłem ok.40 km sam i musiałem gadać sam do siebie Jakiś dziadzia na rowerku Wigry 3 postanowił, że zasłoni mnie od wiatru. Mówię, okey. Pierwsze 30 metrów, pod górkę jechał moim tempem, a potem chyba ku....a pomyślał, że prowadzi samego Haile i jak nacisł na pedały, to myślałem, że zejdę na zawał Nie "chwytajcie się" dziadków na Wigry 3! ![]() 31/12/2011 - 3647 km 28/04/2012 - 1614 km |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~kot Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
Jestem po połówce. Najtrudniejszej w życiu. Cztery kółka praktycznie sam. Chciałem się poddać już po drugim kółku. Jednak udało się utrzymać tempo 4,5 okrążenia. Podziwiam was ultrasi, że potraficie tak kilkanaście godzin biec samemu. Stoły były w sam raz. ![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~kot Użytkownik
|
|
|||||||||||
| Dzika akurat w tym roku nie widziałem, a hazoków całe mnóstwo. | ||||||||||||
|
||||||||||||
|
^mirasvitas Administrator
![]() |
|
|||||||||||
A może być dzik? tych na dolinie pod dostatkiem![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~kot Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
To ja się przelecę. Zające są na dolinie, może jakiś mnie poprowadzi:) |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
|
nawet z atestem Sztuka treningu - to radość ze zmęczenia |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~kot Użytkownik
|
|
|||||||||||
| Da się na Koronie pobiec dobrze wymierzoną połówkę? | ||||||||||||
|
||||||||||||
|
|
|
|||||||||||
Kałuża była największą atrakcją biegu. Pierwsze trzy pętle przebiegłem tą "mijanką" obok, a itak tonąłem w błotku. Czwarta pętla - skakłem jak rusałka, na palcach I nawet miałem dość sucho. Co się jednak odwlecze...w połowie biegu zaczęła się pompa i potem już miałem tę kałużę w...butach. Na ostatnim kółku przeleciałem już po niej z przyjemnością, jak wodolot byle do mety.Wielki szacunek dla każdego, kto odważył się zawalczyć z tą pogodą. Pierwszy prysznic był jeszcze do przyjęcia, ale ten drugi wyziębił mnie już na maxa i gdybym miał jeszcze robić ze dwa, trzy okrążenia, to bym spasował ![]() Podziękowania dla Mirasa i Kuli za podjęcie wyzwania i usuwanie kałuży (nie chcę wiedzieć, jak to wyglądało przed biegiem) i Gratki dla Kuli za zdobycie Mount Blanc i jeszcze więcej Lubek, wyprzedziło mnie nagle dwóch zawodników, i nie wiedziałem czy biegną całość, czy połowę, dlatego musiałem się ich trzymać i zostawić Cię w tyle. 31/12/2011 - 3647 km 28/04/2012 - 1614 km |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Yazomb Administrator
|
|
|||||||||||
Lubek pewnie chodzi Ci o Młodego Yazomba bo przy moim tempie raczej się nie odpada! Ja rzadko jęczę z powodu warunków ale tym razem zlazłem po 6-tym kółku bo czułem jak mi klata żywcem zamarza,mokrą klatę bym przeżył ale zlazłem bo obawiałem się właśnie blaz a już zaczynało piec! Nie ukrywam że na decyzję miało wpływ obfite spożycie w piątek w po pracy za zdrowie mojej córeczki. Szacun dla twardzieli którzy zaliczyli zaplanowany dystans! ![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~Lubek Użytkownik
|
|
|||||||||||
Wczorajsze bieganie faktycznie było ogromnym wyzwaniem DD Ale masa ludzi sie pojawiła i stawiła czoła pogodzie a przede wszystkim tej pięknej jezioro-kałuży przez którą nabawiłem sie takich odcisków że szok !! zatopiłem sie w niej do kostek ... baaa co gorsza na 1 kołku DD I tak oto po zrobieniu 21km (5 kółek) mam piękne bąble na prawej stopie DPodziekowania dla wszystkich Doliniarzy za wczorajsze wspólne bieganie, a w szczególności dlaYarzomba który pomagał mi trzymać tempo ( co prawda przez 2 kołka bo potem odpadłem) ![]() DD |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
Sprostowanie dotyczące rowu: łopata była od Kóli i połowa roboty też Sam nie byłbym w stanie wyrąbać tego rowu Pomimo iż rzeczywiście później ludziska walili przez środek rozlewiska, zobowiązuję się jeszcze trochę popracować nad odwodnieniem tego okresowego zbiornika wodnego. Najgorsza robota już została zrobiona, teraz potrzebuję tylko jednej laski dynamitu aby wywalić w powietrze kawałek betonu, który łopatą przekopać się nie dał . Kóla łopata znów będzie potrzebna i zabierz zapalniczkę Co do biegania: pojawiłem sie na dolinie bo obiecałem pomóc przy rozkładaniu całego bajzlu. Potem chciałem wrócić do domu, bo łamała mnie choroba. ledwo przyjechałem totalna ulewa zlała nas doszczętnie, rozstawione namioty, nie były jeszcze przytwierdzone do ziemi więc razem ze strażakami staliśmy w środku próbując nie dopuścić do ich odlotu. Kompletnie przemoczony poszedłem z Kólą wykopać rów i przy kopaniu tak się rozgrzałem że postanowiłem przebiec dwa kółeczka. No ale jak dało się dwa to może pięć się też da. Kolejne kółka, kolejne deszczowe napady na czwartym miałem dość no ale..... piąte w całości w deszczu. Przynajmniej pic nie trzeba było tylko czasem słonawo było . 1,51 w agonalnym stanie, a teraz leże w łóżku i cierpię. To nie było mądre![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" Edytowane przez mirasvitas dnia 01-04-2012 12:45 |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~kbond Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
Dla mnie te zawody były super trudne, ale w gruncie rzeczy zwycięskie. Dlaczego zwycięskie....? Bo po 3 kółkach miałem serdecznie dość, był zimno żabami rzucało...i pewnie bym zszedł, al chciałem sobie udowodnić że się da. Troszku się zwolniło i meta zrobiona. (połmaraton). Takie warunki to prawdziwa udręką ale chatuje... Miras rzeczywiście przekopał pół parku...ale później ta kałuża nikomu nie przeszkadzała...wszyscy praktycznie przez nią zasuwali:) |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
|
4:06 i to tylko przez tą pogodę oraz wielką kałużę , która mimo tego iż Miras wykopał 50 m rowu nie dała się odcedzić . Współczuje tym co przybyli celem relaksu i doświadczenia przyjemności podczas tych zawodów - taka pogoda to udręka . Tym co wytrwali do końca gratuluję. Do następnego razu ps. 4:06 to oczywiście na 50km Sztuka treningu - to radość ze zmęczenia |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
Deczczowo-wiatrowa masakra, no a poza tym super![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
|
nie zapomnijcie już w najbliższą sobotę zawody na dolinie . jedne dobre zawody to jak trzy treningi ![]() Sztuka treningu - to radość ze zmęczenia |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Slawek_K Administrator
|
|
|||||||||||
Pogoda była w porządku, ale lekkomokromiękki śnieg wymęczył mi nogi i spuchłem. Ja zresztą nigdy nie obrażam się na pogodę - każda jest dobra i taka sama dla wszystkich. Mnie było ciężko, ale tym bardziej podziwiam takich szybkobiegaczy jak Kóla i Ty - STRYJU EVCI![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
|
|
|||||||||||
Sławek, patrząc na dzisiejszą pogodę - wczorajsza była istnym rajem Gdyby nam przyszło biegać dziś, to na starcie "byłoby nas mniej coraz" Gratki dla każdego, kto zaliczył metę tego biegu, niezależnie od dystansu. "Połówkowicze" biegli krócej, ale za to szybciej ![]() 31/12/2011 - 3647 km 28/04/2012 - 1614 km |
||||||||||||
|
||||||||||||
| Skocz do Forum: |