|
Nawigacja
Linki sponsorowane
Linki sponsorowane
Użytkowników Online
Gości Online: 3Brak Użytkowników Online Zarejestrowanych Użytkowników: 145 Najnowszy Użytkownik: ~Forest92
Przyjaciele
|
| Doliniarze - wolna grupa biegowa | doliniarze.com | Zawody |
| Autor | RE: Biegowa Korona Himalajów | |||||||||||
|
^mirasvitas Administrator
![]() |
|
|||||||||||
No, Nooo![]() ![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~kot Użytkownik
|
|
|||||||||||
http://maratonypolskie.pl/mp_index.php?dzial=1&action=7&code=9581&bieganie![]() dla orgów i uczestników! |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~glowraf Użytkownik
|
|
|||||||||||
to jest kwintesencja rodzinnego biegania![]() ![]() Edytowane przez glowraf dnia 13-01-2012 09:57 |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
Mnie najbardziej podoba się takie podsumowanie cyklu:![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~glowraf Użytkownik
|
|
|||||||||||
tak w sumie to pasuje też do wątku doliniarzy w mediach, ale co tam http://www.polskatimes.pl/artykul/489051,biegowy-maraton-himalajow-w-katowicach-zdjecia,2,1,id,t,sm,sg.html#galeria-material |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~Pawel II Yazomb Użytkownik
|
|
|||||||||||
Mi też się otwierało, a potem du... Jestem pełen szacunku dla wszystkich triumfatorów Korony. Braciak dał czadu!! 14 maratonów i to bardzo przyzwoitym czasie ![]() Brawo brawo!!31/12/2011 - 3647 km 28/04/2012 - 1614 km |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
A mnie się wszystko otwierało tylko trzeba było coś obejść Fajne ![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
|
|
|||||||||||
|
https://picasaweb.google.com/PawelYazomb/31122011KatowiceBiegowaKoronaHimalajowShishaPangma21097km https://picasaweb.google.com/PawelYazomb/01012012WPKiWChorzowVIBiegCyborgaTrening7km Coś się nie otwierało. 31/12/2011 - 3647 km 28/04/2012 - 1614 km Edytowane przez Pawel II Yazomb dnia 04-01-2012 17:15 |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
|
|
|||||||||||
|
Z małym poślizgiem, wrzucam fotki Beaty Kantyki z Korony. https://picasaweb.google.com/PawelYazomb/31122011KatowiceBiegowaKoronaHimalajow21097km Dla Kuli, wrzucam fotki z treningu na Hołdzie, ostatni w AD 2011. https://picasaweb.google.com/PawelYazomb/26122011KatowiceMuchowiecTrening20km No i kilka fotek z Cyborga https://picasaweb.google.com/PawelYazomb/01012012WPKiWChorzowBiegCyborgaNieOficjalnie7km Dla Yażomba fotki ze Strzelc. https://picasaweb.google.com/PawelYazomb/17122011StrzelceOpolskieBiegUliczny15km Reszta w Picasie ![]() 31/12/2011 - 3647 km 28/04/2012 - 1614 km Edytowane przez Pawel II Yazomb dnia 04-01-2012 00:39 |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~andrew Użytkownik
|
|
|||||||||||
Zakończenie BKH bardzo udane - grzańca pod dostatkiem i przede wszystkim sporo nagród. Puchary błyszczały w doliniarskich dłoniach - aż prosiłoby się o załączenie zdjęć - mam w swojej kolekcji kilka, oczywiście rozpromienionego Yazomba z twarzą rozświetloną złotawą poświatą pucharka Na 40 miejscu w klasyfikacji mężczyzn też się załapałem na pucharek:} Czekamy na wieści o Koronie Ziemi ciekawostka http://www.doliniarze.pl |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
|
O Twoich wątpliwościach nie zapomniałem opisując sprawę TUTAJ Zresztą to nie jedyny 'konflikt' pomiędzy geografami a Mesnerem czy też Bass'em W skład KZ wchodzą : Azja: Mount Everest (8850 m n.p.m.) Ameryka Południowa: Aconcagua (6960 m n.p.m.) Ameryka Północna: McKinley (6195 m n.p.m.) Afryka: Kilimandżaro (5895 m n.p.m.) Europa: (wg geografów) Mont Blanc (4810 m n.p.m.) (wg Messnera) Elbrus (5642 m n.p.m.) Australia: (wg Bassa) Góra Kościuszki (2230 m n.p.m.) (wg Messnera) Oceania: Puncak Jaya (4884 m n.p.m.) Antarktyda: Masyw Vinsona (4892 m n.p.m.) "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^shplus Administrator
|
|
|||||||||||
|
Miras, bardzo fajnie to podsumował, nić ująć ewentualnie dodać. Na otarcie łez w przyszłym roku biegowa korona ziemi i 7 szczytów z siedmiu kontynentów choć ja uważam ze tych najwyższych szczytów jest trochę więcej niż 7 ![]() PS. NO a teraz lecę na pierwszy w swoim życiu Bal Sylwestrowy, przy okazji Wszystkim Doliniarzom i Sympatykom wszystkiego Naj... w 2012 ROKU! młody: chwila i będzie śmigać. |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
|
Ostatni dzień roku, ostatni maraton na dolinie. Milo było znów się spotkać w tak zacnym towarzystwie. Nie wiem ilu z doliniarzy zaliczyło komplet 14 maratonów, ale na pewno wszystkie "szczyty" zdobył Yazomb: Oczywiście mocnym akcentem BKH był szalejący Kóla: Na dolinie gościliśmy wielu wspaniałych biegaczy, na zdjęciu zawsze uśmiechnięty Andzuś: Najmłodszym uczestnikiem BKH był zapewne Krzyś: , który powitał mamusię pytaniem: dlaczego znowu brązowy? Trudno tez nie wspomnieć o kultowym bigosie: Za zorganizowanie całego cyklu biegów należą się duże podziękowania, całemu gronu organizatorów. W takich chwilach zawsze boje się że kogoś pominę, ale z punktu widzenia zwykłego biegacza szczególnie wielkie -DZIĘ-KU-JE-MY dla: Rektorora, Augusta i jego żony, Agnieszki i Magdaleny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" Edytowane przez mirasvitas dnia 31-12-2011 14:54 |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
Biegajcie, biegajcie, wszyscy biegajcie, a ja będę na Was pracował![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
|
niech WAM się dobrze biega na Annapurne pozdr Sztuka treningu - to radość ze zmęczenia |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Slawek_K Administrator
|
|
|||||||||||
Pracowałem kiedyś z facetem, który po urodzeniu się dziecka zaczął "pracować" po 12-14 godzin na dobę. Jak sam powiedział, w porównaniu z tym co ma w domu, huk maszyn i okazjonalnie opier..l szefa to w zasadzie odpoczynek. Nikt wtedy nie słyszał o 50-kilometrowych wybieganiach![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~Kulbea Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
I oto w poście poniżej mamy odpowiedź na pytanie: Dlaczego Kula tak bardzo lubi biegać w biegach ultra ? Pozdrawiam wszystkich biegaczy Kulbea |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
|
odpoczniesz po śmierci lub jak zatrudnisz się na dole (cyt . pewnego górnika ) jak dzieciak w drodze to już mówię ci zacznij patrzeć w kierunku dystansów ultra i koniecznych bardzo długich treningów tak do 100km jak będziesz miał drugie to 12 h , 100mil jak trzy pociechy ci się przytrafią to zostaną ci biegi w zakresie 24/48 h . powyżej czwartego dzieciaka to już sobie tego nie umie wyobrazić Sztuka treningu - to radość ze zmęczenia |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Yazomb Administrator
|
|
|||||||||||
|
Warunki pogodowe na ostatnim maratonie były idealne.Ja tradycyjnie bez treningowego przygotowania mocno zacząłem bo " noga podawała " i dopiero na 27km organizm przypomniał mi że nie tędy droga ( bieglem na czas ok.3.08! ) Jak wszystkim wiadomo maraton zaczyna się po 30km i bardzo było fajnie powalczyć tam z sobą a szczególnie ze skórczem nad prawym kolanem! I tak z całości jestem zadowolony! Jeszcze tylko dwa szczyty do zrobienia i juz się robi trochę smutno ale odpocząć też trzeba! ps Jaki odpoczynek jak dzidziuś w drodze! ![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
na dzisiejszych zawodach ponad 150 zawodników , jeszcze dwie edycje i koniec w przyszłym roku taki rarytas biegowy nie będzie miał miejsca a wszystkim dzisiejszym doliniarzom gratki za ukończenie różnych dystansów pozdr Sztuka treningu - to radość ze zmęczenia |
||||||||||||
|
||||||||||||
| Skocz do Forum: |