|
Nawigacja
Linki sponsorowane
Linki sponsorowane
Użytkowników Online
Gości Online: 3Brak Użytkowników Online Zarejestrowanych Użytkowników: 145 Najnowszy Użytkownik: ~Forest92
Przyjaciele
|
| Doliniarze - wolna grupa biegowa | doliniarze.com | Nie tylko bieganie |
| Autor | RE: ......ble,ble, ble | |||||||||||
|
^Andrzej Administrator
|
|
|||||||||||
|
mirasvitas napisał/a: Syndrom Starczego Braku Skupienia Uwagi A ja tak mam już od dawna (może od zawsze) i liczyłem, że może mi to z wiekiem przejdzie... Ale nazwa mnie załamała... -- "Powodem dla którego biegamy, wcale nie jest chęć pokonania innych, ale potrzeba bycia z innymi" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Slawek_K Administrator
|
|
|||||||||||
| Miras, jak piszesz o SSBSU, to nie opisuj akurat mojego dnia, bo mi głupio. | ||||||||||||
|
||||||||||||
|
^mirasvitas Administrator
![]() |
|
|||||||||||
|
kto nie wiedzial ma jeszcze 14 minut na świętowanie ![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
eeeeeeee już nic![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" Edytowane przez mirasvitas dnia 03-08-2011 21:10 |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
|
Syndrom Starczego Braku Skupienia Uwagi Ostatnio stwierdzono u mnie Syndrom Starczego Braku Skupienia Uwagi /SSBSU/. Przejawia się on następująco: - Decyduję sie na podlanie ogrodu. - Kiedy rozwijam wąż do podlewania ogrodu, patrzę na mój samochód i stwierdzam, że wymaga umycia. - Kiedy udaje sie po kluczyki do samochodu, zauważam leżącą na stole pocztę i rachunki, które wcześniej wyjąłem ze skrzynki. - Postanawiam przejrzeć pocztę przed umyciem samochodu. - Kładę kluczyki na stole i wrzucam reklamy do kosza i zauważam, że jest pełny. - Decyduje sie odłożyć rachunki i opróżnić kosz. - Wtedy przychodzi mi na myśl, ze wychodząc z koszem do śmietnika będę blisko skrzynki pocztowej wiec mogę najpierw wysłać listy. - Biorę do ręki lezące na stole listy i stwierdzam, że brakuje mi znaczka. Znaczki są w biurku w gabinecie. -Wchodzę do gabinetu a na biurku stoi puszka Coca Coli, którą niedawno piłem. - Stwierdzam, ze Coca Cola jest ciepła i trzeba ja wstawić do lodówki. -Idąc do kuchni z Coca Cola w ręku zwracam uwagę na kwiaty na parapecie wymagają podlania. - Odstawiam Coca Colę na parapet i odkrywam leżące tam moje okulary, których szukałem od samego rana. -Postanawiam, ze lepiej będzie jeżeli je zaraz położę z powrotem na biurko, ale najpierw podleje kwiaty. - Odkładam okulary na parapet i idę do kuchni po wodę. Nagle zauważam pilota telewizyjnego. Ktoś zostawił go na stole kuchennym. - Zdaję sobie sprawę, że wieczorem, kiedy będziemy chcieli oglądać telewizję, będę znowu szukał pilota i nie przypomnę sobie, że jest na stole kuchennym. Decyduję się położyć go na miejsce przy telewizorze. Tam gdzie powinien być. Ale najpierw podleję kwiaty. - Przy nalewaniu wody do dzbanka wylewa się trochę na podłogę. Odkładam pilota na stół, biorę szmatę i wycieram podłogę. - Wracam do pokoju i próbuję sobie przypomnieć co ja właściwie chciałem zrobić. Pod koniec dnia: - Ogród jest nie podlany - Samochód jest nie umyty - Rachunki są niezapłacone - Puszka ciepłej Coca coli stoi na biurku - Kwiaty są suche - Poczta nie wysłana - Nie mogę znaleźć pilota telewizyjnego - Nie mogę znaleźć moich okularów - I nie wiem co zrobiłem z kluczykami od samochodu A kiedy zastanawiam sie dlaczego dzisiaj nic nie zostało zrobione, jestem naprawdę zdumiony bo wiem, że przez calutki dzień byłem bardzo zajęty i jestem rzeczywiście zmęczony. Zdaję sobie sprawę z tego, że jest to poważny problem. Nie śmiej się, jeżeli to nie jesteś Ty, Twój dzień nadchodzi! - STARZENIE SIE JEST NIEUNIKNIONE - DOROSLENIE JEST OPCJONALNE - ŚMIANIE SIE Z SAMEGO SIEBIE JEST TERAPEUTYCZNE "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
|
z innej beczki http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,10011141,Co_powinno_powstac_w_Dolinie_Trzech_Stawow_.html Sztuka treningu - to radość ze zmęczenia |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Andrzej Administrator
|
|
|||||||||||
|
Trochę głupkowate, ale śmieszne: http://www.youtube.com/watch?v=MiNvypKLd4E&feature=player_embedded -- "Powodem dla którego biegamy, wcale nie jest chęć pokonania innych, ale potrzeba bycia z innymi" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
|
Historia znana od dawna jednak zawsze jak na nich patrze to serce ściska Sztuka treningu - to radość ze zmęczenia |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
@bolek117 Super Administrator
|
|
|||||||||||
|
Pewnego dnia syn zapytał swojego ojca: - Tato, czy chcesz przebiec ze mną maraton? - tata odpowiedział, że tak. Przebiegli pierwszy maraton razem. Po jakimś czasie, syn zapytał: - Tato, czy chcesz jeszcze raz przebiec wspólnie maraton? - ojciec odpowiedział "Tak, mój synu". Innego dnia syn zapytał swego ojca: - Tato, czy chcesz przebiec ze mną Ironman`a? Ironman Triathlon jest najtrudniejszy: do przepłynięcia 4km, na rowerze 180km i 42km do przebiegnięcia. I tata odpowiedział "tak". Ta historia wygląda na prostą. Dopóki nie obejrzysz tego filmu. Jest tylko jedno słowo do powiedzenia: RESPECT! http://www.youtube.com/watch?v=ZOZPs4HSl0I One day a son tells his father: -Papa, do you want to run a marathon with me? - And the father said yes. They run their first marathon together. Another time, the son asks: -Papa, do you still run a marathon with me? - And the father says yes, my son One day, the son asks his father: -Papa, do you want to run with me Ironman? The Ironman triathlon is the most difficult: to swim 4km, bike for 180 km and to run 42 km And dad says yes The story seems simple. Until, you watch the video ... There is only one word to say: RESPECT "Daj młodemu człowiekowi mapę do Nieba, a odda Ci ją jutro... poprawioną." Fiodor Dostojewski |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
ja cie kręcę![]() ![]() ![]() Sztuka treningu - to radość ze zmęczenia |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Andrzej Administrator
|
|
|||||||||||
|
Dramatyczny finisz łódzkiego maratonu: Polka przegrała o 3 setne sekundy... http://polskabiega.sport.pl/polskabiega/1,105615,9745430,Dramatyczny_finisz_lodzkiego_maratonu.html -- "Powodem dla którego biegamy, wcale nie jest chęć pokonania innych, ale potrzeba bycia z innymi" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
@bolek117 Super Administrator
|
|
|||||||||||
|
No way, tutaj wysiadam! http://www.youtube.com/watch?v=GaWjwDyLjIU&feature=player_detailpage#t=145s "Daj młodemu człowiekowi mapę do Nieba, a odda Ci ją jutro... poprawioną." Fiodor Dostojewski Edytowane przez bolek117 dnia 29-05-2011 21:32 |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~xenon1981 Użytkownik
|
|
|||||||||||
Fajna , łatwa trasa tylko problem z wyprzedzaniem więc trzeba się dobrze ustawić na starcie![]() praca, praca, praca |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Yazomb Administrator
|
|
|||||||||||
Ja też coś przeoczyłem i jak ktoś dowie się o biegu na tej trasie to prosze o info! http://www.youtube.com/watch?v=GaWjwDyLjIU |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~xenon1981 Użytkownik
|
|
|||||||||||
nie wiem jak TO przeoczyłem ale szukałem wczoraj info o badaniu wydolności... i natrafiłem http://www.youtube.com/watch?v=tEkaCvfJoiQpraca, praca, praca |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Slawek_K Administrator
|
|
|||||||||||
|
xenon1981 napisał/a: CO przed jesiennym maratonem? do lipca szlifowac predkosc a od lipca zaczac kolejne 16 tygodni wedlug sprawdzonego planu tylko ze mozniejszego troszke ? ![]() Jka radzicie jak przeskoczyc z wiosny na jesien ? Z tego co wiem, nie da się utrzymać maksymalnej formy przez taki czas! Trenując dalej ostro, jak do najważniejszego startu na wiosnę, doprowadzisz się tylko do przetrenowania, czyli kontuzji. Posłuchaj Mirasa, wyluzuj. Startuj na krótsze dystanse (np. 10 km), ew. maratony jako długie rozbieganie. A przed jesiennym maratonem zastosuj 8-tyg. BPS (bezpośr. przyg. startowe) wg jakiegoś planu, np. Skarżyńskiego albo Greiffa: http://biegajznami.pl/pokaz.php?id=1833). Ale co ja się tam znam... taki mądry, a ciągle mam kontuzje... ![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^shplus Administrator
|
|
|||||||||||
Czasem to mi się wydaje że się uwsteczniam![]() http://www.youtube.com/watch?v=1eS48XaSvEs&feature=related a teraz internet, smsy, itp... młody: chwila i będzie śmigać. |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~Aleksandra Użytkownik
|
|
|||||||||||
2:10! I niech oni gonią Ciebie![]() ![]() "A jednak duch człowieka potrafi wziąć w nawias prawa psychologii i dokonać niemożliwego." |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~xenon1981 Użytkownik
|
|
|||||||||||
2:10 ? chyba 3:10 tka tak, za rok będę gonił kenioli po Krakowie ;-) no Ja lubie się ograniczać :-) Władza nad samym Sobą sprawia niesłychana frajdę.praca, praca, praca |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
A jaaa, to bym się na razie położył A tak na serio niech się wypowiedzą ci, którzy trenują według planów i rygorów, bo umnie to nigdy nie wychodziło, czym więcej trenowałem tym byłem bardziej zmeczony, czym więcej luzu tym lepszy miałem wynik. Ale może jak już ci sie tak "pzryzwyczaiło" do rygoru to ciągnij go do jesieni, tylko zmień cel na np 2,10 ![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
| Skocz do Forum: |