|
Nawigacja
Linki sponsorowane
Linki sponsorowane
Użytkowników Online
Gości Online: 3Brak Użytkowników Online Zarejestrowanych Użytkowników: 145 Najnowszy Użytkownik: ~Forest92
Przyjaciele
|
| Doliniarze - wolna grupa biegowa | doliniarze.com | Nie tylko bieganie |
| Autor | RE: ......ble,ble, ble | |||||||||||
|
~Pawel II Yazomb Użytkownik
|
|
|||||||||||
| Jakaś laseczka ze skrzydłami aniołka. Schylona, z ładnymi nóżkami. | ||||||||||||
|
||||||||||||
|
^dugi Administrator
|
|
|||||||||||
|
Muszę zapytać na forum! Co właściwie przedstawia avatar Mirasa??? Ma go już dość długo,ale jakoś zawsze zapominam poruszyć ten wdzięczny temat. Podobno na brak wyobrazni nie cierpię,ale w tym konkretnym przypadku nie mogę nic rozpoznać.Co to może być :?:?Prawdziwe szczęście nie przychodzi z zewnątrz. Pierwszy,drugi...czy ostatni, wszyscy przekraczają tę samą linię. Keep on running! |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^mirasvitas Administrator
![]() |
|
|||||||||||
|
Jakie zimno , dzisiaj było prawie 13 stopni ! nawet zimne piwo smakowało, a jak się nogi wywaliło do góry na sąsiednie krzesło to nawet po stopach nie piździło. Koce nie miały dzisiaj dużego wzięcia. A zresztą jak komuś było zimno na takim filmie jak Full Metal Jacket to powinien się udać w dłuuuuuugą podróż w poszukiwaniu zrozumienia bezsensu wojny. Ale więcej o tym filmie powinno się napisań w temacie " FILM-ale dobry" ![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" Edytowane przez mirasvitas dnia 26-05-2010 08:41 |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~wolfi Użytkownik
|
|
|||||||||||
| Też polecam Capitol. Zimno, stęchlizna, niewygodne platikowe krzesła. Naprawdę super!:) | ||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
|
Relacja z zalanych terenów: " powódź spowodowała zaskakujące sytuacje, np w Gliwicach po raz pierwszy w historii sytuacja się " odwróciła " tzn uniwersytet zalany a studenci trzeźwi ";) Slawek_K napisał/a: Czyż nie lepszy zapach grzanego wina z lekką nutą stęchlizny, niż wszechobecny smród popkornu i czipsów połączony z chrupaniem, mlaskaniem, ciamkaniem, siorbaniem, charkaniem i szeleszczeniem pie......nymi opakowaniami? No właśnie, jest po stokroć lepszy a na pewno inny, tak jak i ludzie którzy do Capitolu przychodzą na film a nie do kina.<br><br><br><br> kula napisał/a: dla mnie kino skończyło się jak wyjścia ewakuacyjne wyposażono w alarm W Capitolu nie ma alarmów na drzwiach, bo.....nie ma drzwi :r:d<br><br><br><br>Dzisiaj "Mechaniczna pomarańcza", jutro "Barry Lyndon", w poniedziałek kultowe "Lśnienie" potem "Fuell Metal Jacket" i na koniec "Oczy szeroko zamknięte" - ale uczta, to może skończyć się rozwodem![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" Edytowane przez mirasvitas dnia 23-05-2010 12:57 |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
a mówicie o tym czymś co w moim wypadku kończy się tylko na kupnie biletu ( dzieciakom ) i szybkiej ewakuacji . popcorn lubię ale jak samemu go sobie zrobię , lubię nawet słonecznik z łupami ale tylko w okresach postów nakazanych bo kończy się to bolącą obstrukcją i ogólnym cierpieniem![]() dla mnie kino skończyło się jak wyjścia ewakuacyjne wyposażono w alarm Sztuka treningu - to radość ze zmęczenia |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Yazomb Administrator
|
|
|||||||||||
|
ha ha zapomniałeś Sławku jeszcze o sygnałach sms-ów,gadaniu przez telefon,pierd...niu koleżanek o byle gów....oraz lataniu wszystkich do kibla co 4min. po ochlaniu się wodnistej coli z automatu. Czasami mnie ponosi i zapominam co oglądam,obraz się rozamazuje i wtedy widzę siebie jak wstaje i puszczam piękne strumienie ognia z miotacza na całe to bydlo dookoła,zwęglone naczosy spadają na podłogę i jest piękna cisza! Odkładam miotacz i w spokoju oglądam dalej film! Ach! ![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Slawek_K Administrator
|
|
|||||||||||
| Czyż nie lepszy zapach grzanego wina z lekką nutą stęchlizny, niż wszechobecny smród popkornu i czipsów połączony z chrupaniem, mlaskaniem, ciamkaniem, siorbaniem, charkaniem i szeleszczeniem pie......nymi opakowaniami? | ||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
|
Pomimo chronicznego braku czasu udało mi sie wczoraj późnym wieczorem zatrzasnąć drzwi spraw codziennych i pognałem na: http://www.filmykultowe.pl/pl aby po raz kolejny tym razem w niecodziennej atmoswerze napawać się Sztuką wielkiego ekranu, Sztuka przez duże S. Zaniedbany w ostatnich latach gmach przedwojennego kina Capitol - pierwszego tego typu obiektu w Katowicach - będzie jedną z lokalizacji rozpoczętego dzisiaj 13. Festiwalu Filmów Kultowych. Widzowie zobaczą tam m.in. przegląd filmów Stanleya Kubricka. W sumie w ramach festiwalu, który potrwa do 30 maja, zaplanowano ponad sto imprez - projekcji, koncertów i wykładów. Jak przyznał podczas poniedziałkowej konferencji prasowej zorganizowanej w budynku dawnego kina dyrektor imprezy Tomasz Szabelski, zaproszenie widzów do starego gmachu było nie tylko pomysłem na ciekawe miejsce festiwalowe, ale też skądinąd koniecznością. - Dostaliśmy od spadkobierców Stanleya Kubricka prawo do wyświetlania jego dzieł z zastrzeżeniem, że zaprezentujemy je w miejscu, które nie jest klasycznym kinem. Zaproponowaliśmy obiekt z filmową przeszłością, ale od prawie 20 lat opuszczony - wyjaśnił Szabelski. Budynek kina Capitol powstał ok. 1910 r. Mieściły się w nim dwie sale, większa z nich mogła pomieścić ponad 800 widzów. Gmach służył nie tylko jako kino - gościł teatry, kabarety, a nawet był miejscem organizacji gali bokserskich. Po II wojnie światowej przez ponad 10 lat tradycję placówki kontynuowało kino "Słońce". Później budynek służył Orkiestrze Radiowej - dzisiejszej Narodowej Orkiestrze Symfonicznej Polskiego Radia. Na początku lat 90. orkiestra przeprowadziła się do nowej siedziby, a budynek przejęli prywatni właściciele. Organizatorom festiwalu - Stowarzyszeniu Inicjatywa - udało się zdobyć ich zgodę na wykorzystanie obiektu do jego pierwotnej funkcji. - Jestem zafascynowany tym miejscem; warto przypomnieć je mieszkańcom Katowic. Kryje wiele tajemnic, przejść i korytarzy. Będzie magicznym elementem zaplanowanych tutaj seansów - mówił Szabelski. Istotnie jest magicznie, budynek to totalna ruina, bez drzwi, niektórych okien, poręczy, oświetlenia, na rozgrzewkę organizatorzy polecają grzane wino i ....koc ! X muza berdzo dobrze prezentuje sie wśród odrapanych ścian, wszechobecnej stęchlizny i wśród oparów grzanego wina. Znudzonym multipleksową chałą polecam kino "duchem" -tylko do 30 maja. "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" Edytowane przez mirasvitas dnia 20-05-2010 09:17 |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~siostra a_ Użytkownik
|
|
|||||||||||
o co jest za oknem to błękit Pruski. I proszę nie straszyć masakrą:m Masakrę to niektórzy będą mieć na Rzeźniku .Jedyny ratunek to szybka ucieczka w nieznanym kierunku przed doktorem masakrą. I ewakuacja przed Armagedonem i bukami i pilnowanie izotoników. He,he mi deszcze są niestraszne . W taką pogodę to fajnie się żeglowało i jeszcze był sztorm. |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
|
|
|||||||||||
To, co teraz jest widoczne za oknem, niektórzy biegacze nazywają "masakrą" a ja nazywam to biegowym rajem Jutro bez względu na huragany, deszcze i powodzie, idę biegać![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Yazomb Administrator
|
|
|||||||||||
|
Zaciekawiło mnie co tam słychać w WPKiW. No i trzeba przyznać że jeziorka nigdy tak dobrze nie wyglądały ; ![]() Szerokość obrazka przekroczyła 480px i został on przeskalowany. Aby obejrzeć oryginał (800x599px) kliknij w obrazek ![]() Część parku zamienia się w tzw. Luizjanę! ![]() Szerokość obrazka przekroczyła 480px i został on przeskalowany. Aby obejrzeć oryginał (800x599px) kliknij w obrazek ![]() Szerokość obrazka przekroczyła 480px i został on przeskalowany. Aby obejrzeć oryginał (800x599px) kliknij w obrazek ...jednak niektórzy biegacze to twardziele i nie wymiękają! ![]() Szerokość obrazka przekroczyła 480px i został on przeskalowany. Aby obejrzeć oryginał (2288x1712px) kliknij w obrazek W parku przeżyły tylko ślimaki najszybsze,z refleksem i bez lęku wysokości! ![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~xenon1981 Użytkownik
|
|
|||||||||||
CHolera woda mnie wepchnela na bieznie mechaniczna ale to juz ostatni raz... tylko niech niebo juz nie placze;be |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
|
ja prawie w nocy miałem apelować o pomoc w sypaniu piachu do worów. na Kłodncy można zorganizować spływ górski . Sztuka treningu - to radość ze zmęczenia |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~lukas1906 Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
Apropo, jest jeszcze jeden filmik: http://www.youtube.com/watch?v=zuNdebQe3Js |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~siostra a_ Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
A wszystko przez ten deszcz leje i leje i przestać nie może . I ma padać prawdo podobnie do niedzieli. Na Dolinie 3 stawów to niezłe wodospady się porobiły u mnie przecieka dach na strychu;! |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
|
Filmik z zalanych Katowic: http://www.youtube.com/watch?v=PCr1ffwp8lM&feature=player_embedded dźwięk lepiej wyłączyć ![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
|
|
|||||||||||
Dzisiaj jak gdyby nigdy nic, wyszedłem sobie na bieganko do parku. W WPKiW sporo podtopień, wielkich kałuż, kilka połamanych drzew a nawet wodospad na pewnych schodach![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~lukas1906 Użytkownik
|
|
|||||||||||
Na rzeźniku straszą nie tylko BUKI. Straszą też dęby, brzozy, a nawet świerki i jodły![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~siostra a_ Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
:r:r He,he. Mi tam buki nie straszne. O izotoniki się nie boje-napoi wyskokowych nie pije.:e |
||||||||||||
|
||||||||||||
| Skocz do Forum: |