|
Nawigacja
Linki sponsorowane
Linki sponsorowane
Użytkowników Online
Gości Online: 2Brak Użytkowników Online Zarejestrowanych Użytkowników: 145 Najnowszy Użytkownik: ~Forest92
Przyjaciele
|
| Doliniarze - wolna grupa biegowa | doliniarze.com | Nie tylko bieganie |
| Autor | RE: ......ble,ble, ble | |||||||||||
|
~kot Użytkownik
|
|
|||||||||||
| 16 dla przeciętnego. Ponieważ biegam, to mogę 16 bananów i 3 tyskie dziennie. Życie jest piękne! | ||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Andrzej Administrator
|
|
|||||||||||
|
Wy tu banany liczycie, a ja znalazłem linka do największych kanapek: http://gadzetomania.pl/2012/05/17/dalbys-rade-zjesc-ktoregos-z-tych-kalorycznych-potworow/bomby-kaloryczne-1/top Tylko jedna z nich jest opisana pod wzgledem kalorii: 30.000 kcal. To pewnie wystarczyłoby przeciętnemu biegaczowi na dwa tygodnie albo Kuli na bieg 72 godzinny. Mi samo patrzenie na te potwory wywołało smaka na chudy twarożek z rzodkiewką. -- "Powodem dla którego biegamy, wcale nie jest chęć pokonania innych, ale potrzeba bycia z innymi" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^mirasvitas Administrator
![]() |
|
|||||||||||
|
alexa napisał/a: 16 bananów = 2400 kcal, czyli mniej więcej tyle ile wynosi dzienne zapotrzebowanie dla faceta. Smacznego ![]() 2400 kcal = 7,5 piwa tyskiego - smacznego![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~alexa Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
16 bananów = 2400 kcal, czyli mniej więcej tyle ile wynosi dzienne zapotrzebowanie dla faceta. Smacznego ![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~kot Użytkownik
|
|
|||||||||||
| O kuchnia! Znalazłem coś takiego: http://bwsimulator.niddk.nih.gov/, wymaga środowiska Javy (JRE) i trzeba się zgodzić jak przeglądarka będzie marudzić. Policzyło mi, że schudnę w rok 2,5 kg, jak wyrzucę z dziennej diety 150 kalorii. Potem korzystając z tablic kalorii wyliczyłem, że musiałbym sobie odpuścić banana dziennie. Korzystając z innego źródła wyszło mi, że pobiegnę maraton 4:22 szybciej, jeżeli będę o 2,5 kg lżejszy. Teraz nie wiem czy wolę jeść banany, czy złamać trójkę... | ||||||||||||
|
||||||||||||
|
~kot Użytkownik
|
|
|||||||||||
| Fotki faktycznie pro, Rufio też na nich wygląda pro. Co ty były za zawody? Camelbag wskazuje na to, że dystans był długi. | ||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
Świetne foty No to życzymy powodzenia naszemu naczelnemu kolarzowi ![]() ![]() ![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
|
nie tylko biegamy Rufio w akcji ![]() Szerokość obrazka przekroczyła 480px i został on przeskalowany. Aby obejrzeć oryginał (533x800px) kliknij w obrazek ![]() Szerokość obrazka przekroczyła 480px i został on przeskalowany. Aby obejrzeć oryginał (533x800px) kliknij w obrazek chłopu nieźle idzie w tym co robi - powodzenia ![]() Sztuka treningu - to radość ze zmęczenia |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
|
Andrzej napisał/a: http://www.sportfan.pl/artykul/34187/uwierzysz-w-to-pudzian-chwali-sie-jak-szybko-biega-kilometr-w Czytaliście? Na ogół komentarze biegaczy są mocno sceptyczne. Może jakiś nasz szybkobiegacz się wypowie? A po co to komentować ![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Andrzej Administrator
|
|
|||||||||||
|
http://www.sportfan.pl/artykul/34187/uwierzysz-w-to-pudzian-chwali-sie-jak-szybko-biega-kilometr-w Czytaliście? Na ogół komentarze biegaczy są mocno sceptyczne. Może jakiś nasz szybkobiegacz się wypowie? -- "Powodem dla którego biegamy, wcale nie jest chęć pokonania innych, ale potrzeba bycia z innymi" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~kot Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
W sobotę jest dyszka w Mikołowie! Biegnie ktoś? 25 kółek na bieżni. Przy okazji są jakieś mistrzostwa Polski i kwalifikacje olimpijskie. Wybiera się ktoś pokibicować? Im więcej biegaczy zrobi minima, tym mniej obiboków z PZLA będzie kosztować angielskich piw! |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^dugi Administrator
|
|
|||||||||||
|
--------------------------------------------------------------------------------------------------- W święta udało mi się nie przesadzić z jedzeniem ,ale swoje trzeba będzie i tak "przerobić". Jak się przed chwilą na własne oczy przekonałem,lodówka pęka w szwach od świątecznych delikatesów.O wszędzie leżących słodyczach,nawet nie wspomnę ![]() Damy radę,najwyżej dołoży się parę treningów więcej...,bo wyrzucić szkoda ![]() --------------------------------------------------------------------------------------------------- Prawdziwe szczęście nie przychodzi z zewnątrz. Pierwszy,drugi...czy ostatni, wszyscy przekraczają tę samą linię. Keep on running! |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
ja chyba żarłem dużo ale przebiegłem w trzy dni 80km w domu dołożyłem parę ćwiczeń i nic z tego nie zostało co zjadłem - zmarnowałem tyle jedzenia![]() Sztuka treningu - to radość ze zmęczenia |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
|
Yazomb napisał/a: a wchodzenie na wagę może być przyczyną wielu chorób! ![]() i tu mosz chopie recht! "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Yazomb Administrator
|
|
|||||||||||
Ja w odróżnieniu od biegania Żarłocing trenuję częściej więc w święta wypadłem całkiem nieźle! Może życiówy nie było ale chyba dobrze poszło bo nie mogłem spać! Dzisiaj od rana rozbieganie oczywiście w Żarłocingu czyli obfite śniadanie! Potem Babci daliśmy Ewkę na spacer i pobiegliśmy z Ivcią do Rybaczówki, dla Ivki to trening a Ja musiałem się poruszać żeby zmieścić obiad! Uważam że odniosłem sukces!![]() Nie wiem ile ważyłem,ile ważę a wchodzenie na wagę może być przyczyną wielu chorób! ![]() Edytowane przez Yazomb dnia 09-04-2012 20:09 |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
Jak wam wyszedł świąteczny żarłocing ? U mnie pomimo starań na wadze przybyło 1,5 kg![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~glowraf Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=32&id=3864 szkoda gościa ![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
Daleko szukamy a u siebie przecież też mamy "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Slawek_K Administrator
|
|
|||||||||||
|
W Budapeszcie jest taka (jak poniżej) bieżnia dookoła wyspy św. Małgorzaty, ale już mocno zdezelowana. Miras, no faktycznie, na Zadolu można by taki ośrodek urządzić, ale chyba deweloper ma większą siłę przebicia. Takich byłych stadionów, obecnie totalnie zapuszczonych, jest w Katowicach więcej: przy ul. Kościuszki, naprzeciw parku (grałem na tym boisku w piłę w Gwardii K-ce), u nas na dolinie na końcu ulicy (tam był dość dobry klub lekkoatletyczny - kumpel trenował tam skok wzwyż). No cóż, są przecież pilniejsze wydatki w mieście, niż jakieś tam stadiony, np. milion zł na dwudniową wizytę Woody Allena, albo etap Tout de Pologne, który wypromował Katowice jak świat długi i szeroki ![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~wolfi Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
Trawiasta świetna. A w Chinach jeszcze mają takie |
||||||||||||