Witaj gościu! Zaloguj lub zarejestruj się! | Zapomnialeś hasła? Przypomnimy Ci je!
Nawigacja
Linki sponsorowane
Linki sponsorowane
Użytkowników Online
Gości Online: 3
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 145
Najnowszy Użytkownik: ~Forest92
Przyjaciele

Silesia Pro Active

AWF Katowice

Perła Paprocan

OKB Zadyszka Oświęcim

sklepbiegacze.pl

TG Sokół Zakopane

Zobacz Temat
Doliniarze - wolna grupa biegowa | doliniarze.com | Tematy biegowe
Autor RE: najlepsze buciory
~lukaszg
Użytkownik

shadow_img shadow_img shadow_img
shadow_img brak avataru shadow_img
Dodane dnia 10-02-2012 08:13
ale kusi ten link 'report abuse' na picasie, hehe.
Wyślij Prywatną Wiadomość Do góry
~kot
Użytkownik

Dodane dnia 09-02-2012 22:45
Wkręciłem w podeszwy starych Adidasów Supernova wkręty do blachy oznaczone w sklepie jako 4,2x13. Zapłaciłem za nie 1,19zł.
Nie wiem, czy dobrze wybrałem miejsca dla wkrętów, ale gdy biegam z moimi twardymi wkładkami to ich nie czuć.
Dziś testowałem w Parku Kościuszki. Wbiegać pod górkę się dało. Zbiegać bez problemu. Po wyślizganym śniegu też dobrze. Na szczery lód trzeba jednak prawdziwe kolce. Na razie bardzo pozytywnie. Mam nadzieję sprawdzić je na parkingu przy autostradzie w sobotę.
Zdjęcia tu: https://picasaweb.google.com/108331917290430140948/ButyNaZime?authkey=Gv1sRgCJK26rTegYDsKA

Jakiś mistrz w biegu na Pikes Peak też zrobił coś takiego:
http://www.runnersworld.com/article/0,7120,s6-238-267--13045-0,00.html

------
W Decathlonie w Sosnowcu były dziś przecenione Nike Lunarglide 3 za 200zł. Rozmiary 42 i 44.
Edytowane przez kot dnia 09-02-2012 22:46
^shplus
Administrator

shadow_img avatar uĹźytkownika shadow_img
Dodane dnia 31-08-2011 19:44
Ja się mocno napaliłem, za 129zł górskie buciory - super, dlatego czym prędzej poleciałem do sklepu i niestety klapa, ostanie pary i problem z rozmiarów-ką ale jako ze byłem z małżonką to i tak musiałem wyskoczyć z kasy.... bo dla niej rozmiar się znalazł - hardrock 09 - na razie po pierwszej wędrówce w górach ale Justi była zadowolona.

ja byłem w Alpin Sporcie na 3 stawach i w Silesi, poza tym na śląsku chyba już nie dostaniesz tych butów, jeszcze w Zakopcu.

młody: chwila i będzie śmigać.
Katowicki Festiwal Biegowy
~andrew
Użytkownik

Dodane dnia 31-08-2011 08:40
kupił ktoś coś, czy można to przymierzyć w Mikołowie? czy ktos ma jakieś patenty na porównanie rozmiarówki np. z inna znaną sobie i sprawdzona marka buciorów, dzięki za informacje
^shplus
Administrator

Dodane dnia 23-08-2011 22:23
WAŻNE INFO DLA GÓRALI, SUPER TANIE Z MONTRAILEM BIEGANIE:

http://sklep.alpinsport.pl/c/67/buty_trail_running.html?f23[0]=3&ilosc=50&sort=p_a

młody: chwila i będzie śmigać.
^mirasvitas
Administrator

Dodane dnia 02-04-2010 10:55
Modniśemoticon

"Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty"
~glowraf
Użytkownik

Dodane dnia 02-04-2010 08:52
ja, artykulik czytałem, okazuje się, że moje plany zakupienia obuwia z kategorii free run, czyli np. Nike Free, albo Kalenji Eliofeet wpisują się w najnowsze trendy?:o:H
szpaq - ostrzeżenie
Usunięty

Dodane dnia 01-04-2010 21:21
.... to co prezentujesz to jakiś nowszy model... ja tam wolę moje stare, ale dobre buty po dziadkuemoticon

Szerokość obrazka przekroczyła 480px i został on przeskalowany. Aby obejrzeć oryginał (500x435px) kliknij w obrazek

Edytowane przez szpaq dnia 02-04-2010 10:11
^pikkot
Administrator

Dodane dnia 01-04-2010 21:15
Na pewno wyjdą na zdrowie człowiekowi, który od dziecka większość dnia spędza na krześle.
2363381 Wyślij Prywatną Wiadomość Do góry
^mirasvitas
Administrator

Dodane dnia 01-04-2010 20:02
Po 30 latach ścigania się na kosmiczne technologie ortopedzi ogłosili zwycięstwo natury. Chcecie mniej kontuzji? Zadbajcie o fundament - radzą biegaczom. Ta genialna, ale zniszczona cywilizacją konstrukcja wciąż jest do uratowania. Oto program "Stopa - reaktywacja". Rozmowa z dr. Robertem Śmigielskim*, ortopedą traumatologiem

Katarzyna Staszak: Naukowe publikacje przekonują, że najzdrowsze jest bieganie boso. Korespondentka "Gazety" z USA donosi: ludzie biegają w pięciopalczastych cichobiegach. O co tu chodzi? Ortopedzi zwariowali? A może to tylko chwilowa moda?

Robert Śmigielski: Nie, to prawdziwy przewrót. Trzy tygodnie temu byłem w Niemczech na medycznej konferencji o bieganiu, gdzie wszyscy najwięksi producenci sportowych butów mają swoje projektowe laboratoria. I buty dobrego PR-u tam nie miały. Wszyscy na nie strasznie jechali - że biegaczom szkodzą, że są winne takiej dużej liczby kontuzji, że upośledzają stopy, że trzeba wrócić do pierwotnej formy biegania, którą zatraciliśmy.

Czyli jednak boso?!

- Niekoniecznie. Biegajmy w butach, ale szukajmy rozwiązań, które będą najbliższe naturalnemu biegowi, dadzą stopie więcej swobody.

Latami zastępy konstruktorów pracowały nad butami, które chronią stopę. Szukali najlepszej amortyzacji. Przerabialiśmy w podeszwach systemy air, plaster miodu czy sprężyny. Jednak cokolwiek by się wymyśliło, stopa i tak daje o wiele lepszą amortyzację dzięki swojej genialnej konstrukcji - systemowi łuków poprzecznych i podłużnych. Ale coraz lepsze buty wyłączyły stopę z użycia, zagipsowały ją. Mamy więc świetny narząd, który przestaje spełniać swoją funkcję.

Więcej... http://wyborcza.pl/1,95500,7701123,Buty_trzeba_wymyslic_na_nowo.html#ixzz0jsE6eia0

Szerokość obrazka przekroczyła 480px i został on przeskalowany. Aby obejrzeć oryginał (633x480px) kliknij w obrazek

Twardziele biegają na boso. Na ścieżkach w Ameryce coraz częściej widać osoby biegające w specjalnych cichobiegach, które mają dać złudzenie biegania na bosaka.

Szerokość obrazka przekroczyła 480px i został on przeskalowany. Aby obejrzeć oryginał (516x330px) kliknij w obrazek

Najnowszy przebój - pięciopalczaste ochraniacze. Stopa pracuje w nich jak przy bieganiu boso

"Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty"
Edytowane przez mirasvitas dnia 01-04-2010 20:15
^Yazomb
Administrator

Dodane dnia 05-03-2010 13:07
Mając w pamięci słynne zdjęcie jak Kosa odkurza i pakuje w tym pięknym fartuszku to powinnaś mu pozwolić na zakup nowych szczewików!:d
~Kulbea
Użytkownik

Dodane dnia 05-03-2010 11:42
No tak ZNOWU NOWE BUTY ?emoticon A dla żony na waciki to kasy nie maemoticonemoticon
^kula
Administrator

Dodane dnia 04-03-2010 21:27
chciałem tylko zagadać ale widzisz tylu biegaczy ale moło ludzisków wraca do tych samych modeli lub nowszych

ja tam mam ulubione i chyba superową adasia zakupię po raz czwarty , pumy trailowe mam już też drugą parę tego samego modelu , pozostaje mi jeszcze zakupić druga parę speed crosów salomona jak pumy się rozpadną

Sztuka treningu - to radość ze zmęczenia
^Yazomb
Administrator

Dodane dnia 04-03-2010 07:42
Adamus coś czuję że w tym sezonie będziesz biegał w NB 1064 a np w 2022 w NB 1076;P

Kosa ale siara! Taki weteran pyta w czym biegać?:f

a serio to polecam to co za moją namową kupił Szwagier czyli Saucony Triumf 6 a teraz już wypuścili Triumf 7 więc może 6-ki trochę zjadą z ceny.Naprawdę świetny but ( dla neutrali ) O opinię możesz też zapytać Andrzusia bo też je męczył cały sezon 2009

Na mnie na 2010 czekają w pudełku Pumy Velosis które łykłem w Intersporcie bo przecenili z 400 coś na 260pln Jeszcze są ale nie wiem jak z rozmiarami.
W temacie " sprzętu " nawet chyba wkleiłem linka o nich.
Edytowane przez Yazomb dnia 04-03-2010 07:48
~adamus
Użytkownik

Dodane dnia 03-03-2010 21:44
Nie wiem czy są najlepsze bo po asfaltach biegam od 3 lat wyłącznie w new balancach:? zaczynałem od modelu 1061, później były 1062 a teraz są 1063; znakomite buty z bardzo dobrą amortyzacją, świetnie dopasowujące się do stopy - przynajmniej mojej:d
i teraz minus; aktualnie kosztują około 400PLN a jeszcze niedawno w lutowej promocji w decathlonie 249PLN, kto nie kupił ma czego żałować:w

w pogoni za swoim cieniem....
~andrew
Użytkownik

Dodane dnia 03-03-2010 08:54
Też jestem żywo zainteresoiwany opiniami, w każdej klasie np biegi uliczne, biegi górskie itd.:bz

Ze swojego skromnego doświadczenia dopracowałem się, że wymiana wkładek oryginalnych na ortopedyczne (na płaskostopie podłużne i poprzeczne konicznie) zmiejsza ewentualną kontuzjogenność stopy przy dłuższych dystansach (kłucia itp), dobre są takie z pamiecią kształtu i peolta już za niewielkie pieniązki.
Autor najlepsze buciory
^kula
Administrator

Dodane dnia 02-03-2010 19:52
a tak zmieniając tematy .

dziś biegając tak mi się pomyślało ,że najwyższy czas byłoby zakupić jakieś uliczne buty ponieważ kilometry lecą a sezon już dawno rozpoczęty a i asfaltu coraz więcej wyłania się spod śniegu . Biegłem tak zastanawiając się jakie by tu kupić albo kto by mi jakie polecił . Każdy z nas ma te swoje ulubione i niezawodne i które by na pewno polecił . Ale ja chciałem zadać pytanie .

Czy ktoś miał buty w których biegał i po ich zużyciu kupił sobie takie same lub ich nowy model ? dla mnie będzie to dość wiarygodna opinia

pozdr i dzięki

Sztuka treningu - to radość ze zmęczenia
Katowicki Festiwal Biegowy
Skocz do Forum: