|
Nawigacja
Linki sponsorowane
Linki sponsorowane
Użytkowników Online
Gości Online: 2Brak Użytkowników Online Zarejestrowanych Użytkowników: 145 Najnowszy Użytkownik: ~Forest92
Przyjaciele
|
| Doliniarze - wolna grupa biegowa | doliniarze.com | Tematy biegowe |
| Autor | RE: doliniarze-hołdziarze - spotkania niedzielne | |||||||||||
|
~Ela Suchno Użytkownik
|
|
|||||||||||
| Ja w niedzielę też nie zrobiłam 35 km, bo skróciłam terening. Ale po nim też dychałam, to była masakra ten trening. | ||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
| no to macie maratonik | ||||||||||||
|
||||||||||||
|
~lukas1906 Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
Coś mi się nie zgadza w naszej niedzielnej trasie - mierzyłem według mapy trzy razy, i za każdym razem wychodzi mi coś pomiędzy 19 a 21 kilometrów w jedną stronę :/ Więc jednak nie było 55km, co najwyżej 45. Tutaj zamieszczam link do trasy, na mapmyrun: http://www.mapmyrun.com/run/poland/katowice/226215668 Wyszło ok. 20.5 km w jedną stronę, a wiec ostatecznie całość 41-42km. Edytowane przez lukas1906 dnia 10-03-2008 21:28 |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^agnieszka_ Administrator
![]() |
|
|||||||||||
|
;! Miras, co to ma być? ![]() Jakie " wcale " , jakie " nie chce mi się " Chcesz wylądaować w drużynie C, jak " cieniasy " ? |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^mirasvitas Administrator
![]() |
|
|||||||||||
A ja nie trenuję wcale bo..... mi sie nie chce![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^Slawek_K Administrator
|
|
|||||||||||
|
Ja z Elą i Krzysztofem zaliczyliśmy 35 km kręcąc się dookoła Doliny po twardym i suchym. Niezłym tempem. Ostatnie 6 km udało mi się nawet przyspieszyć, ale zapłaciłem za to "zdychaniem" przez resztę dnia. Latając w kółko spotkaliśmy wielu ludzi, m. in. Hudiksona z Gabką i Maxem. Ja jeszcze nie trenuję z myślą Bieszczadach. Na razie na celowniku mam Dębno. Na góry, hałdy i mokradła przyjdzie czas później. |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
| My dzisiaj z RFAŁEM zaliczyliśmy "hałdy trzy " i zrobiło się z tego ze 20km .Mi było jakoś mało dlatego jutro znowu kierunek ETNA x 3:t | ||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
| 55km, 90km, od samego czytania wchodzę w II zakres...:o | ||||||||||||
|
||||||||||||
|
~Kasia Użytkownik
|
|
|||||||||||
| Co za trening!! Jestem pod wrażeniem, 55km to dla mnie niewyobrazalny dystans. Ja dzisiaj zrobilam 90km, ale na rowerze. | ||||||||||||
|
||||||||||||
|
~Ela Suchno Użytkownik
|
|
|||||||||||
| Gratuluje jak dla mnie szokująco długaśnego dystansu. Po dolinie biegała również druga grupa biegaczy w tym ja ,po tradycyjnej pętli ok 5 km. Dolina wygrała z lasem na wzgląd uniknięcia błotnistych traktów. | ||||||||||||
|
||||||||||||
|
~lukas1906 Użytkownik
|
|
|||||||||||
|
W dniu dzisiejszym odbył się historyczny trening hałda tour. A to z tego względu, ze był to chyba najdłuższy jak dotąd odnotowany trening doliniarzy - długość trasy wyniosła w przybliżeniu 55 km. Jeśli chodzi o mnie, to tradycyjnie dorzuciłem do tego jeszcze około 6.5km dobiegu z domu na dolinę. Wyruszyłem z domu około 7.30, planując samotne bieganie przez 6 do 7 godzin. Jednak po drodze zadzwonił do mnie Janusz P., i powiedział, że będzie na dolinie około 9. Zmieniłem więc swój plan, udałem się na dolinę, i stamtąd wyruszyliśmy we dwóch o godzinie 9.12. Skierowaliśmy się w stronę lasów murckowskich, a następnie do Lędzin - zaliczyliśmy tam górę Klemensa, w bardzo szybkim tempie (dystans ponad 25km pokonaliśmy w około 2:35). Po półgodzinnym odpoczynku ruszyliśmy w drogę powrotną, tą samą trasą, i również uzyskaliśmy prawie identyczny czas. Biegło się momentami dość ciężko - zaliczyliśmy bieganie przez błotniste ścieżki w lasach murckowskich, wbiegaliśmy na szczyt góry, a także przedzieraliśmy się przez pola, biegnąc z jednego szczytu na drugi. Trasa jest ciekawa i urozmaicona, warto się na nią wybrać w niedalekiej przyszłości ponownie (ale tym razem - mam nadzieję - w znacznie wolniejszym tempie). Wkrótce powinny ukazać się zdjęcia dokumentujące dzisiejszą wycieczkę. |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
| no to szerokości.......i wysokości.......... | ||||||||||||
|
||||||||||||
|
^kula Administrator
![]() |
|
|||||||||||
|
Ja już mam szwagra do pary - kierunek hałda a trening właściwy na jej zboczach zapraszam o 13.40-45 pod mostem widmo (przejście na torach) |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~lukas1906 Użytkownik
|
|
|||||||||||
| A ja proponuję trasę o długości około 50 km - na górę Klemensa w Lędzinach i z powrotem. Nie wiem jeszcze czy się jutro wybiorę (zależy od pogody i od samopoczucia rano), ale jeśli bym startował, to chciałbym jak najwcześniej, np o 8.00 (plus minus 30 minut) spod przejścia kolejowego na trasie z doliny 3 stawów do rybaczówki. Planowane tempo treningu - nie szybciej niż 7-8 min / km. | ||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
|
Kto jutro biega? I o której zbiórka? |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
|
Jutro w planie 35 km bez przystanków, startujemy najpóźniej o 9-tej z doliny, zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny. No i plan wykonany w dodatku w dobrym czasie, szczegóły w dziale- relacje "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" Edytowane przez mirasvitas dnia 19-02-2008 15:46 |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
|
Zimowy (hm...zimowy?) Maraton na Raty rzeczywiście trochę ogranicza obecność doliniarzy na niedzielnych wypadach na hałdy, ale już wkrótce się to zmieni. Ostatni trening MIras opisał tutaj: http://www.doliniarze.com/readarticle.php?article_id=67 Spotykamy się w tym samym miejscu, co w soboty, ale o 10. No a później to już Połoniny, Etny, przystanki w Rybaczówce, itp:) Do zobaczenia:) |
||||||||||||
|
||||||||||||
|
~mariola Użytkownik
|
|
|||||||||||
A gdzie takie spotkania niedziele odbywaja sie ?? Czy na razie ich nie ma z powodu uczestnictwa doliniarzy w Zimowym Maratonie na Raty?![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
| Autor | doliniarze-hołdziarze - spotkania niedzielne | |||||||||||
|
![]() |
|
|||||||||||
W związku z rozdwojeniem jaźni tzn dylematem gdzie, czyli na jakim forum umawiamy się na treningi, sprawa została rozstrzygnięta w sposób prosty_ doliniarze umawiają się na stronie doliniarzy![]() Dlatego właśnie uruchomione zostają trzy wątki dotyczące naszych trzech oficjalnych cotygodniowych spotkań, identycznie tak samo jak miało to miejsce na forum biegaj z nami, co nie znaczy że tamte wątki mają umrzeć, warto bowiem w skrócie informować o naszej działalności tzw. "ogół biegowego społeczeństwa". ![]() "Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty" Edytowane przez mirasvitas dnia 03-02-2008 16:15 |
||||||||||||
|
||||||||||||
| Skocz do Forum: |