Witaj gościu! Zaloguj lub zarejestruj się! | Zapomnialeś hasła? Przypomnimy Ci je!
Nawigacja
Linki sponsorowane
Linki sponsorowane
Użytkowników Online
Gości Online: 3
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 145
Najnowszy Użytkownik: ~Forest92
Przyjaciele

Silesia Pro Active

AWF Katowice

Perła Paprocan

OKB Zadyszka Oświęcim

sklepbiegacze.pl

TG Sokół Zakopane

Zobacz Temat
Doliniarze - wolna grupa biegowa | Imprezy | Miejski Rajd Przygodowy Katowice
Autor RE: II Miejski Rajd Przygodowy Katowice - Informacje
~kot
Użytkownik

shadow_img shadow_img shadow_img
shadow_img brak avataru shadow_img
Dodane dnia 09-05-2012 22:20
Widzę, że trenujesz po nocach! Tak trzymać!
Wyślij Prywatną Wiadomość Do góry
~kbond
Użytkownik

Dodane dnia 09-05-2012 04:35
Melduję, że jedna drużyna będzie:)
mam Wyślij Prywatną Wiadomość Do góry
~kot
Użytkownik

Dodane dnia 08-05-2012 21:25
http://www.silesiarace.pl/regulamin.html

Ktoś coś o tym wie? Będą doliniarskie drużyny?
Ja odpadam - ślub kolegi.
Katowicki Festiwal Biegowy
~kbond
Użytkownik

Dodane dnia 28-03-2012 06:55
Krzysiu po co odbijałeś się od dna w basenie?emoticon[/quote]

Wiesz, jak się pływać nie umie no to się chodzi po dnie. A że tam 4 metry no to łatwo nie było:)
~wolfi
Użytkownik

shadow_img avatar uĹźytkownika shadow_img
Dodane dnia 27-03-2012 23:09
Bardzo fajna impreza. My z Jackiem w zasadzie w ostatniej chwili zmontowaliśmy zespół i w debiucie udało się nawet zdobyć miejsce w pierwszej dziesiątce w kategorii. Fakt, też, że my Katowiczanie mieliśmy dużo łatwiej pod względem nawigacyjnym.

Przekrój drużyn faktycznie spory i to było bardzo widoczne na trasie. Na biegach może nawet jest podobnie, ale tu się tak wszystko miesza, że te rodziny z dziećmi są obok tych ścigaczy. Bardzo nam też się podobał start, niezwykle dynamiczny i chaotyczny, a nie spacerek do linii startuemoticon

Krzysiu po co odbijałeś się od dna w basenie?emoticon
4939684 Wyślij Prywatną Wiadomość Do góry
^Yazomb
Administrator

Dodane dnia 27-03-2012 21:38
Gratki dla Kbond-ów!emoticon
Podczas sobotniego treningu spoglądałem na zawodników i rozpiętość była potężna od zadyszanych " Rejserów " po kilkuosobowe ekipy idące i opowiadające sobie kawały!emoticon
Grunt to zabawa!emoticon
~andrew
Użytkownik

Dodane dnia 27-03-2012 09:41
Organizatorzy po raz kolejny pokazali się z najlepszej strony. Rajd, punkty, zadania r11;
wszystko dopięte na ostatni guzik. Nagromadzenie różnorodnych atrakcji sprawia, że
ta impreza bardzo podoba się dzieciom (także tym dużym:)).
I chyba nie uzyskany czas jest tu najważniejszy, nam było szkoda się spieszyć i zbyt szybko
porzucać atrakcje parku linowego, basenu, siłowni czy inne.
Widać to w wynikach - i tu GRATULACJE dla państwa KBondów.emoticon
Polecam wszystki za rokemoticon
~kbond
Użytkownik

Dodane dnia 27-03-2012 08:36
II Rajd przeszedł do historii...teraz kilka słów jak to było...a było nie łatwo:)

Na samym początku okazało się że jest 58 ekip w kategorii mix na starcie...co jest dosyć mocną obsadą. Założyliśmy, że pierwsza dziesiątka być musi.

Wielkie znaczenie miały pozycje zajmowane na placu podczas zdjęcia. Zaraz po zdjęciu był start i wszyscy atakowali najbliższe punkty. Trzeba było być w czubie na pierwszym punkcie inaczej był tłok jak w mikołajki w Sielsii.

Punktów było 13.

1. Zadanie z matematyki i fizyki przed rektoratem UŚ

Ja leciałem na bij zabij aby odebrać treść zadania, biegłem tak szybko, że mózg się wyłączył...ale Ania po chwilce dobiegła i rozwiązała zadania...

2. Biblioteka Śląska

Tam ruszyliśmy z zespołem mix z Zabiegani Częstochowa- tutaj pozdrowionka...wpadlismy do biblioteki a tam dwa pytanka dot starożytności. Kluczem do rozwiązania była wystawa. Wprawne oko zidentyfikowało odpowiedź w ciagu 2-3 minut.

3. Camping na Dolinie

To kolejne zadnie fotka i ogień na tłoki

4. Przejście po linie rozwieszonej między drzewami

To zadanie miało miejsce na naszym zbiórkowy parkingu. Stała tam liczna grupa Doliniarzy i nam kiwała - pozdrawiamy i dziekujemy za doping:)
Ania wykonała zadanie bezbłednie. Bez pożegnania ruszyliśmy dalej do Parku Kosciuszki przeskakując po drodze przez gazociąg.

5. Jazda na rowerze, rzut zupki chińskiej do miski i przejazd pod sznurkiem - czyli sprawdzian techniki jazdy na rowerze. Poszło bezbłednie

6. Pałac Młodzieży - 8 długości. Szubki kraul u mnie zaowocował lekkim zawrotem głowy, który powracał przez kolejne długie minuty

7. Brzuszki kolo Silesii - kolejne zadanie to siłownia na świerzym powietrzu i mała porcja brzuszków do zrobienia... chcielismy najpierw zrobić bilard w punkcie 44 ale zbyt duża kolejka mogła się przyczynić do strat czasowych - więc delikatnie zmienilismy koncepcje:)

8. Park linowy WPKIW Chorżów- tak aby było że wszystkie mięsnie były w użytku...:)

9. Bilard w punkcie 44. 6 uderzeń i 3 bille. Trochę mi się łapy trzęsły i wbiłem tylko jedna...co dalo 4 minuty karne:)

10. Boisko szkolne kolo EMPIK - 4 rzuty osobiste do kosza w wykonaniu Ani

11. Fota Obelisku na Placu Synagogi

12. W centrum informacji UM Katowice quiz dotyczacy flag - skutecznośc 8/10

13. Helios - zadanie matematyczne - dzięki socjotechnice i urokowi osobistemu Ani zrobilismy bardzo szybko:)

i meta.....zabrakło 6 minut do pudła....4 platz.

Dwa pierwsze miejsca w naszej kategorii mocne teamy adventure race. Zaraz przed nami uczetsniczka Mistrzostw Świata w Traithlonie. Czyli penie jak byliśmy na basenie - to nim ja się odbiłem od dna ona juz kończyła:)

Zabawa przednia, wrócimy za rok. Błędów nawigacyjnych ustrzegliśmy sie.
Nabiegaliśmy 19,5 km zrobiliśmy 13 zadań w czasi 2:26. Potrzenujemy wybieganie i za rok będzie lpeiej. Gorąco zapraszam do uczestnictwa!
^mirasvitas
Administrator

Dodane dnia 24-03-2012 14:51
Kbond zameldował z mety: prawdopodobnie czwarte miejsceemoticon , ale czekaja jeszcze na oficjalne wyniki.
Gratulujemyemoticon

"Ty mniej gorzołka pij, ty więcej trenuj, ty za granica jedziesz, ciulu ty"
^mirasvitas
Administrator

Dodane dnia 23-03-2012 17:57
Dajcie czadu, no a potem czekamy na relacjeemoticon

~kbond
Użytkownik

Dodane dnia 23-03-2012 10:35
No...to Panie Panowie ostatni dzwonek na zgłoszenie. Mamy już dwie ekipy i...czekamy na więcej...konkurencja będzie duża...więc lecimy się pobawić:):)
Do zobaczyska jutro na starcie...
~Bogus
Użytkownik

Dodane dnia 04-03-2012 12:34
Ja bym chętnie wystartował, tylko moi znajomi rzadko się ruszają a samemu to nie można wsiąść udział. Dlatego jeśli ktoś ma podobny problem to niech da znać.
Pozdrawiam
Jacek
512088896emoticon

Cały czas do przodu
6981703 Wyślij Prywatną Wiadomość Do góry
~marcin4
Użytkownik

Dodane dnia 19-02-2012 15:36
to może ja pozwolę sobie napisać:

bieg po schodach na 30 piętro Altusa, basen i ścianka na AWF, znajomość gwary śląskiej, najwyższych szczytów Ziemi, wiedza o jakiś tam warzywach.... skąd pochodzą oryginalnie i takie tam..., zakupy w sklepie, znajomość zabytków katowic, zadanie rowerowe, zadanie na siłowni.... może ominąłem jedną, dwie rzeczy, ale generalnie jakoś tak to wyglądało.

no i mamy kolejną dobrą wiadomość. prawdopodobnie, (jeszcze to w tym tygodniu będziemy potwierdzać), wszyscy startujący otrzymają również 10 % kupony rabatowe na zniżki w koodzie. także jak ktoś jest przed kupnem ciuchów do biegania, butów poczekajcie do tego 24 marca:)
^mirasvitas
Administrator

Dodane dnia 11-02-2012 19:32
Proszę, niech ktoś napisze z jakimi konkurencjami zmagali się zawodnicy w zeszłorocznej edycji rajdu.

~marcin4
Użytkownik

Dodane dnia 25-01-2012 22:44
Witam forumowiczów:)

Tak, jak pisze Miras, faktycznie: nawiązaliśmy współpracę i portal/grupa Doliniarze.com stała się oficjalnym patronem medialnym naszej imprezy! Jeszcze raz serdeczne dzięki za pomoc w rozreklamowaniu imprezy:)

Ale do rzeczy!

Oczywiście serdecznie zapraszamy na drugą odsłonę Rajdu Przygodowego po Katowicach. Impreza odbędzie się 24 marca br. (sobota) i tak jak poprzednio jest częścią Festiwalu Slajdów Podróżniczych (na który to również serdecznie zapraszam!!!).
Start o 9.00 w dwuosobowych zespołach. Dostajemy mapę Katowic i atakujemy zadania specjalne...., które sorry, ale póki co są tajemnicą:). Jedyne co możemy napisać to to, ze będzie przygodowo:).

Dla trzech pierwszych zespołów w obydwu kategoriach mamy nagrody ufundowane przez naszych sponsorów: sprzęt turystyczny, przewodniki. Zaś dla wszystkich startujących (bez względu na miejsce, które zajmą), 30% kupony rabatowe na sprzęt marki Fjord Nansen w sklepie Tuttu (dawny Horyzont na Kościuszki 8) oraz 10% na cały asortyment w tym samym sklepie plus jeszcze w "Sklepie Biegacza". Ponadto gadżety ufundowane przez Urząd Miasta i oczywiście dyplomy do powieszenia na ścianie:). No i oczywiście ciągle staramy się załatwić coś jeszcze...

Zatem do zobaczenia na starcie!!!

marcin

ps. wszystko o tym jak się zapisać itd na: GARUDA.PL
Edytowane przez mirasvitas dnia 09-02-2012 18:15
~kot
Użytkownik

Dodane dnia 17-01-2012 20:18
Ja już rozmawiałem z pierwszą połową naszego małżeństwa. Jeżeli będzie jeszcze zgoda połowy naszego potomstwa na dzień bez karmienia, to wystartujemy. Na razie czekamy.
Autor II Miejski Rajd Przygodowy Katowice - Informacje
^mirasvitas
Administrator

Dodane dnia 17-01-2012 12:54
Informacje.

Organizatorzy:
Organizatorem imprezy jest Śląskie Stowarzyszenie Podróżnicze "Garuda".
Kierownik rajdu: Marcin Franke
Projektanci trasy: Joanna Florczyk, Ewa Kopeć, Agata Nowak, Marcin Franke
Sędziowie: Aleksandra Lazar, Katarzyna Urbaniec, Piotrek Urbaniec, Andrzej Sowiński

Kontakt:
rajdkatowice@poczta.onet.pl

Data i miejsce zawodów:
24 marca 2012r. (sobota).
Bazę zawodów stanowi Instytut Fizyki ul. Uniwersytecka 4. Katowice.

Trasa:
Trasa rajdu w całości wiodła będzie po terenie miasta Katowice. Zawodnicy będą poruszać się pieszo. Do pokonania będzie trasa o długości kilkunastu km. Na trasie znajdują się punkty kontrolne, do których trzeba dotrzeć i wykonać zadanie specjalne przygotowane przez organizatorów. Kolejność zaliczania punktów jest dowolna.

Zespoły:
W rajdzie biorą udział tylko i wyłącznie drużyny dwuosobowe. Będą prowadzone dwie klasyfikacje:
MM - obydwoje zawodnicy to mężczyźni,
MIX - zespół złożony z kobiety i mężczyzny, lub dwóch kobiet.

Program:
08:20 - 08:40 - przyjmowanie zawodników w bazie zawodów
08:45 - odprawa techniczna
09:00 - start rajdu!
16:00 - zakończenie rajdu
Ok. 18:00 - uroczyste rozdanie nagród dla pierwszych trzech zespołów w obydwu kategoriach.

Nagrody i świadczenia:
Dla pierwszych trzech drużyn w obydwu kategoriach przewidziane są nagrody ufundowane przez naszych sponsorów: sprzęt turystyczny, przewodniki itd.
Ponadto każdy z uczestników imprezy, otrzyma:
- mapę rajdu,
- dyplom ukończenia rajdu i pamiątkowy gadżet ufundowany przez Miasto Katowice.

Zapisy:

Aby wziąć udział w imprezie, należy:

Na adres e-mailowy: rajdkatowice@poczta.onet.pl przesłać zgłoszenie zawierające:
nazwę zespołu
imiona i nazwiska zawodników wraz z nr telefonu do jednej osoby.
Na konto Śląskiego Stowarzyszenia Podróżniczego "Garuda" wpłacić wpisowe w kwocie 20 pln za zespół.
W tytule wpłaty proszę wpisać nazwę zespołu oraz hasło "Rajd Katowice".
Dane do przelewu:
Śląskie Stowarzyszenie Podróżniczce "Garuda"
Ul. Szwedzka 6/4
41-612 Tarnowskie Góry
10 1090 1825 0000 0001 1538 1605

Regulamin:

Celem Rajdu Przygodowego Katowice 2012 jest:
popularyzacja kultury fizycznej i sportu,
praktyczne sprawdzenie umiejętności posługiwania się mapą, orientacji w terenie,
promocja miasta Katowice.
O klasyfikacji w rajdzie będą decydowały: ilość "zaliczonych" punktów kontrolnych, czas pokonania trasy oraz poprawność wykonania zadań specjalnych. Za nie wykonanie zadania, lub tylko częściowe jego wykonanie będą doliczane kary czasowe w wielkości ustalonej uprzednio przez organizatorów.
Na każdy punkt kontrolny zespół musi stawić się pełnym składzie (dwie osoby).
Wszyscy uczestnicy rajdu startują na własną odpowiedzialność. W przypadku wypadku, utraty mienia, osoby te nie będą rościły żadnych zobowiązań wobec organizatorów.
Udział w rajdzie osób niepełnoletnich możliwy jest tylko za pisemną zgoda rodziców/opiekunów.
Uczestnicy rajdu mogę się ubezpieczyć we własnym zakresie.
Wszyscy uczestnicy zobowiązani są do przestrzegania przepisów Kodeksy Drogowego.
W czasie trwania rajdu uczestnicy zobowiązani są do posiadania:
telefonu komórkowego, do którego nr będą mieli organizatorzy,
aparatu fotograficznego (może być w telefonie),
trzech złotych polskich,
stroju kąpielowego dla jednej osoby w zespole. Będzie możliwość korzystania z desek pływackich. Na miejscu będzie również (uwaga panowie) ratowniczka:).
W przypadku rezygnacji zespołu z udziału w imprezy, zawodnicy zobowiązani są niezwłocznie zawiadomić o tym fakcie organizatorów.
Organizatorzy nie zapewniają transportu dla zespołów, które zrezygnują z rywalizacji na trasie rajdu.
W czasie trwania rajdu zabronione jest korzystnie z jakichkolwiek środków transportu nieprzewidzianych przez organizatorów.
Wszyscy uczestnicy startujący w Rajdzie wyrażają zgodę na publikacje ich wizerunku, oraz danych osobowych w materiałach promujących tę imprezę oraz kolejne organizowane przez Śląskie Stowarzyszenie Podróżnicze "Garuda".

Katowicki Festiwal Biegowy
Skocz do Forum: